Sci-fibe illő jelenetekkel villantották meg a VW ID.5-öst

A Volkswagen következő elektromos autója egy nagyobb és praktikusabb ID.4 lesz

A Volkswagennél két legyet ütöttek egy csapásra, az ID.4 GTX bemutatójával összefűzve egy álcázott - a felirat szerint sorozatgyártás-közeli - nagyobb elektromos autót is megmutattak. Érkezik tehát az ID.5, ráadásul ugyanúgy kap majd sportváltozatot is.

A hivatalosan megerősített információk mennyiségével Dunát rekeszteni biztosan nem lehet, de elég sok minden egyértelmű a képek és az elmondottak alapján. Az egyik biztos pont például, hogy az autó lényegében egy hosszított, kevésbé családbarát, de cserébe jóval klasszikusabb küllemű ID.4 lesz. Kupés vonalaival számomra nagyon vonzó, abba viszont bele sem merek gondolni, hogy mindez milyen méreteket jelent majd, az ID.3 és az ID.4 is igen távol áll a kicsitől.
Hirdetés
Mindemellett kiderült, hogy lesz az ID.5-ből is GTX változat, ami még érdekesebbé teszi a dolgot, már az ID.4 csúcsváltozat is menőnek tűnt (lásd itt), ezzel a kupésabb tetővonallal kombinálva a sportos extrákat meg a gyári ültetést, könnyen lehet belőle az autós találkozók és esti kocsikázós menetek királya. Nagy valószínűséggel a hajtásláncok teljesen azonosak lesznek majd, ez egyrészt egyszerű, másrészt olcsó, harmadrészt pedig igen logikus megoldás lenne. Sajnos pontos bemutató-dátummal még nem szolgálhatunk, de valahol az idei év vége felé érdemes várni az ünnepélyes bejelentő ceremóniát. Szerintünk legalábbis valami ilyesmit jelent a "hamarosan" szlogen.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?