Segíteni a barátodnak? Nem menő, hanem büntetendő

Webbert már az ág is húzza, de nem nagyon érdekli

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy múltidéző szép jelenetet is hozott az F1-es Szingapúri Nagydíj: Webber Alonso autóján ért vissza a bokszba. Amiért mindkettejüket jól megbüntették.


Ha minden igaz, Mark Webber utolsó szezonját tölti az F1-ben. Már az is csoda, hogy eddig bírta a másodhegedűsi szerepet. Statisztált csak, segített az energiaitalosoknak konstruktőri trófeákat gyűjteni. Webber és Fernando Alonso régóta barátok, ami a száguldó cirkuszban sokakra nyilván nem jellemző. No, ennyi háttérinfó legyen is elég, s jöjjön a történet annak, aki nem látta a hétvégi Szingapúri Nagydíjat: miközben a másik Red Bullal Sebastian Vettel agyonnyerte magát, Webber alatt a technika elgyengült, a váltó (nem először) csütörtököt mondott, a hűtővíz is elfolyt, s ki is gyulladt az autó. Az utolsó körben. S ahogy a régi szép időkben, Alonso megállt neki, felvette, s bekocsizta úgy, hogy Webber a Ferrari oldaldobozán üldögélve integetett a nézőknek. Na de ilyet nem szabad, nem biztonságos - így a szabály. Ennek megfelelően mindkettejüket megrovásban részesítették, s mivel Webbernek ez már a harmadik volt idén, 10 rajthelyes büntetést kapott a következő, koreai versenyre.
Hirdetés


Miért kell belerugdosni a földön fekvőbe? Miért nem lehetett szemet hunyni az eset felett? Oké, a szabályok mindenkire érvényesek, de akkor is. Webber megvárhatta volna, míg egy hivatalos akárki beszállítja, gyalogolhatott is volna (a kerítésen kívül). Alonso pedig megállt a pályán, a 7-es kanyarban, Webber odafutott, a Mercedes pilótáinak fékezniük kellett, jaj. Christian Horner, az 1991-es Mansell vitte Sennát sztorira emlékező Red Bull-csapatfőnök szintén azon a véleményen van, hogy túlzás volt ez a szankció, szerinte beérhették volna a bírák holmi kézre csapással vagy pénzbüntetéssel... Webber reakciója? Nem nyilatkozott erről. Tuti magasról tesz már az egészre, igaza is van.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?