Senkinek sem hagyna teret az Audi, jön a Q2

Újabb SUV a láthatáron: Audi Q2

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A már most is három különféle szabadidő-autóval rendelkező Audi hamarosan bemutatja negyedik SUV-ját, s már látható, hogy melyik lesz az ötödik.

Noha Q3, Q5 és Q7 szabadidő-autóival az Audi a kis-, a kompakt- és az óriás-szegmensben egyaránt képviselteti magát az SUV modellek körében, hamarosan várható Q6 nevű BMW-konkurense, s ha ez nem lenne elég, az Auto Express exkluzív - természetesen még csak spekulációnak számító - képei és információja alapján nemsokára a Mini Countryman, illetve Nissan Juke jellegű, kifejezetten kisméretű városi szabadidő-autót keresőknek sem kell majd elpártolniuk a négykarikás márkától, az Audi ugyanis egyik konkurensének sem szeretne helyet hagyni a piacon.
Hirdetés

Míg a Q3, Q5, Q7 modellek csakis ötajtósként léteznek, a Q2 a hírek szerint kétajtós lesz, padlólemezét természetesen a konszern új, az Audi A3-ast, illetve a hetedik generációs Volkswagen Golfot is hozó MQB padlólemeze adja majd.
Alapverziói fronthajtásúak lesznek, de a jellegből adódóan limitált terepképességét opcióként Haldex differenciálműves összkerékhajtás fokozhatja majd. A motorpaletta az A1-től ismert, 1,4 literes turbós benzinmotort és az 1,6 literes, közös nyomócsöves turbódízelt ígéri. Váltóból 6 fokozatú manuális, illetve 7 sebességes, kétkuplungos DSG automata várható, a sorozat első megjelenése egy éven belül, piacra lépése csak 2014-ben esedékes.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.30. at 23:35
    Permalink

    Most már jó lenne, ha az elektromos vagy legalább a soros hibrid hajtást is előtérbe venné az Audi minden egyes modellje tekintetében és elfogadható áron, mert különben akkorát fog bukni, hogy képtelen lesz utolérni saját magát!

    Felháborító, hogy még mindig az elavult benzineseket és dízeleket lökik az emberek képébe, amikor egyre több autógyár gőzerővel törekszik a villanya hajtásra és egyre több elektromos modellt dobnak piacra!

Vélemény, hozzászólás?