Shelby motoros Ford Bronco került elő Jay Leno garázsából

Mindig tud meglepetést okozni az amerikai showman a benzinvérűeknek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tökéletesen időzítve húzta elő varázslatos garázsából a Shelby GT500 motorjával hajtott Broncót Jay Leno, az amerikai showman.

Miért tökéletes az időzítés? Hát azért, mert e hónapban mutatták be a Bronco új generációját. Leno garázsában pedig az első generáció egyik példánya állt, de nem ám egy mezei, széria modell. Persze úgy indult a dolog, hogy eredeti állapotában került a garázsba, ám a történelem más sorsot szánt az autónak. Erről pedig már Dave Pericak, a Ford embere is beszél a lenti videóban. A 105 lóerős Bronco 760 lóerősre gyúrták! Bizony, egy Shelby GT500 V8 motorját kapta, ám ezt a motort nem lehet csak úgy megvásárolni, mindenképp egy Mustangból kell kiemelni, de hát Lenóról lévén szó, ez nem lehetett akadály.
Hirdetés
Ám nem kizárólag a motort cserélték le a Broncóban. A GT500-ban hétfokozatú, duplakuplungos sebességváltó található, de Leno ezt is lecseréltette. Ötfokozatú manuálisra! Továbbá új futóművet kreáltak alá, természetesen megtartva a terepjáró képességeket. Az utasteret bebőrözték, új fényezést is kapott az autó, amelyről Leno azt mondta, olyan vezetni, mintha egy motorcsónak lenne. Nézd meg róla a teljes videót!
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?