Shooting brake koncepció a Volvótól Genfre

Kupé és XC után itt a Volvo kombi tanulmánya, a Concept Estate

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A 2013-as Concept Coupe és a nemrég bemutatott Concept XC crossover után itt az új padlóvázat hasznosító harmadik Volvo tanulmány, a shooting brake formájú Concept Estate.

Hirdetés

Kupéként nem biztos, hogy széria lesz, de a Concept Coupe által a Volvo megmutatta, milyen irányt szeretne a jövő autóinak. Vele debütált az új padlólemez, amire a rég várt új XC90 is épül majd, ami ha nem is lesz annyira menő, mint a sportos koncepció, de a batár SUV-ok között szépség lehet majd.

A Concept Estate formája nagyon közel áll a kupéhoz, a legnagyobb változás a tetővonal kialakításában van. Az ereszkedő ívet meghagyták, de a kombis farral a kétajtósból igazi shooting brake verziót faragtak, mint amilyen az 1972-es P 1800ES is volt. A beltér így nagyobb és az új kakaterhez átszabták a részleteit is. Az ülések anyaga a tweed zakók mintájára hajaz, ettől már egy fokkal otthonosabb a hangulat. A következő széria Volvón is feltehetőleg megpróbálják egy központi érintőkijelzővel kiváltani a középkonzoli gombok legtöbbjét és a műszerfalon is a mai digitális technikákat fogják használni, mintsem analóg órák sorát.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?