Sikeres az esernyős Skoda

Alig több mint egy év alatt kelt el 100 ezer Skoda Superb

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jól pörögnek a Skoda eladásai. Alig több mint egy éve jelent meg a Superb harmadik generációja, már elkészült a százezredik példány.


Tavaly márciusban lépett piacra a Skoda Superb harmadik generációja (nem számolva az 1934-ben bemutatott ősmodellt), s mindössze 14 hónappal a gyártáskezdés után elkészült, illetve el is kelt a százezredik példány. A három Superbből amúgy eddig összesen 850 ezer példány gördült le a gyártósorról.
Hirdetés

A Superb sikere nem véletlen. Az aktuális Volkswagen Passat műszakiságára épülő, de annál egy számmal nagyobb modell középkategóriás áron ad nagyautós helykínálatot, a legújabb kiadás pedig akár már prémiummárkás modellek mellett is megállja a helyét. Szerethetjük ugyanakkor praktikus megoldásai miatt is, ilyen például az első ajtókba rejtett esernyő, ami kvázi a modell egyik legfontosabb ismertetőjele.
Visszahívás is akad
Nem csak a jubileumi darabszám, egy visszahívás miatt is felröppent nemrégiben a Superb neve. A kezdetben gyártott panorámatetős modelleknél az automata nyitás/zárás funkció közben előfordulhat, hogy nem teljesül a törvény által előírt becsípődési határérték. Ezért ezeket az autókat szervizbe szólította a gyártó. Hazánkban 88 példány érintett, melyből csaknem 50 példányon már végre is hajtották a szükséges módosítást.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?