Skoda Octavia RS modellekkel újít a rendőrség

A 4 autó mellett új motorkerékpárok is érkeztek a rendőrség kötelékébe

25 új motorkerékpár és 4 új Skoda Octavia RS lépett szolgálatba a rendőrségnél a héten. "Pofátlan(tan)ítani" is fognak az új autókkal.

Nagy ötlet volt a rendőrség részéről "Pofátlan(tan)ítás" kampány, amely 2020 őszén indult azzal a céllal, hogy a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve hátrányba hozó szabálytalanságokat elkövető autósokat kiszűrjék a forgalomból. Ám valójában már 2018 óta folyamatosan hajtott végre a rendőrség civil gépkocsikkal mozgás közbeni forgalomellenőrzést, ugyanakkor a nyilvánosságra hozott videók valószínűleg sokat segítettek abban, hogy mindannyian tanuljunk mások hibáiból, és lehetőleg ne kövessük el azokat. Kezdetben 20 civil, mobil megkülönböztető jelzéssel felszerelt, nagyteljesítményű autóval indult az ellenőrzés. A járműpark 2019 végén bővült 12 új, szintén nagyteljesítményű modellel, majd 2020 tavaszán újabb 8 járművel gyarapodott a flotta. Most 4 darabm, fehér Skoda Octavia RS érkezett, amelyeket a motorokkal együtt dr. Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány adottá át a rendőr-főkapitányságoknak 2021. október 28-án. Az Octavia RS-ek orrában kétliteres, turbós benzinmotor dolgozik 245 lóerővel és 370 Nm forgatónyomatékkal.
Hirdetés

Forrás: police.hu
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2021.10.29. at 17:46
  Permalink

  Minek ezeknek RS Octavia?
  150 lóerő bőven elég lenne és azt már a kisebb TSI is tudja.
  “a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve hátrányba hozó szabálytalanságokat elkövető autósokat kiszűrjék a forgalomból”
  Lehet, hogy ez volt a cél, de nem úgy sikerült. Mindenkit vegzáltak, ha a legkisebb szabálytalanságot is elkövette. Ami valahol érthető, csak akkor nem kell hazudni.

  • 2021.10.30. at 12:36
   Permalink

   Engem nem vegzáltak eddig soha… ha ésszel közlekedsz, nem vegzálnak, hameg úgy, mint egy tahó bmw-s/mercis cigó… (ahogy valószínűleg közlekedtél) akkor meg vegzáljanak csak.

   Azthiszem a pofátlanítós videókban szereplő sok gyökér erőteljesen megerősítette, hogy nagy igény van az ilyen jellegű rendőrautókra.

    • 2021.11.01. at 20:44
     Permalink

     Van ám itt frusztráció és elfojtott agresszió.
     Szinte tényként kezelhetjük, hogy valószínűleg az utakon is így viselkedsz, mint ahogy itt kommentelsz.

     Remélhetőleg vegzálnak téged serényen a rendőrök… nem tudom, hányszor kaptál eddig büntetést, hányszor fotózott le téged a véda, vagy a trafi… de remélem nagyon sokszor. Minden csekknek, büntinek amit kaptál, annak örülök és megérdemelted!

     • 2021.11.02. at 09:33
      Permalink

      Rühellem, amikor valaki elkezdi osztani az észt arról, amiről fogalma sincs.
      Ne feltételezgess rólam hülyeségeket, hanem nézd meg a videókat és értelmezd, ha képes vagy rá.
      Sok olyan büntetés van rajta, aminek köze sincs a pofátlansághoz, vagy a veszélyességhez. Persze a magukat eminensnek képzelő kis tehetségtelen mazsoláknál már ez is örömforrás. Nagyobb örömük ne is legyen az életben a lúzereknek! 🙂

Vélemény, hozzászólás?