Skoda őrület: levágták a Fabia tetejét!

Skoda Fabia RS 2000 Roadster

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ahogy sejteni lehetett, az Audi és a Volkswagen mellett a Skoda is odatette magát a 30. GTI-Wörthersee fesztiválra: a csehek lecsapták a Fabia RS 2000 Concept tetejét.


Az Audi 500 lóerős szörnyeteget varázsolt clubsport néven az A1 miniből, a Volkswagen a Golf GTI exkluzív változatát mutatta be Edition 35 jelzéssel, így a Skodánál magasan volt a léc, hogy méltó módon csatlakozzanak a házi táborhoz.
A csehek azonban nem maradtak szégyenben, ugyanis fogták a Skoda Fabia 200 lóerő feletti teljesítményű, 2,0 literes, dupla turbós benzinessel hajtott RS 2000 Concept raliautó tanulmányt, és nemes egyszerűséggel levágták a tetejét - így született meg a jubileumi, 30. GTI-Wörthersee tuningshow közönségének szánt Roadster. A részletek tökéletesek, a különleges árnyalatú zöldben pompázó karosszéria alatt fehérek a 18 hüvelykes könnyűfém felnik, utóbbiakhoz kontrasztos a visszapillantó tükrök, illetve a szélvédőkeret maradványának fekete színe. Az utastérben zölddel szegélyezettek a sportülések, amiből kettő helyett rögtön négy is akad a fedélzeten. Az autónak egyáltalán nincs teteje, így csapadékos időben nem igazán használható, bár ez egy tanulmánynál, vagy inkább prototípusnál nem felróható hiba.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?