Skodákon is osztozhatunk – újabb autómegosztó érkezik Budapestre

Berlinben sikerrel debütált, Budapestre is jön a WeShare autómegosztó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hírek szerint már idén újabb szereplővel bővül a budapesti autómegosztó-piac, a VW-konszern WeShare szolgáltatásával közösségi Skodák várhatók.

Miként a hazai, első budapesti autómegosztó (a GreenGo), úgy a tavaly nyáron Berlinben, 1500 autóval útnak indított WeShare is kizárólag elektromos autókkal dolgozik. A tavalyi, sikeres start után a WeShare, a Volkswagen és a Skoda autómegosztó szolgáltatása idén további hét városra terjeszti ki hálózatát - nem csak Németországban. Prágát és Hamburgot tavasszal Párizs és Madrid követi, míg Budapest, München és Milánó az év folyamán csatlakozik a hálózathoz, a cég villanyautós flottája 8400 tagúra fog bővülni. Prágában és Budapesten a WeShare a Skodával működik együtt, azaz e-Citigókat várhatunk az utcákra. A német, francia, spanyol és olasz nagyvárosokban a WeShare parkjában a Volkswagen e-Golf és a GreenGo által is használt e-up! modellek lesznek megtalálhatóak, az év végétől pedig az ID.3 is elérhetővé válik. A WeShare tavaly nyáron 1.500 (kifutó) e-Golffal indult Berlinben, a cégnek jelenleg 50.000 regisztrált ügyfele van a városban, autóik már több mint 3 millió kilométert tettek meg. "Számunkra 2020 a jelentős növekedés éve lesz" - mondta Philipp Reth, a WeShare vezérigazgatója. "Biztosak vagyunk abban, hogy az elektromos közösségi autómegosztás hosszú ideig jelentős átmeneti elem lesz a fenntartható, megosztott mobilitás területén az automatizált közlekedési rendszerek felé vezető úton" - tette hozzá Reth. Véleménye szerint a megoldásnak áttörést kell elérnie szélesebb közönséggel és több várossal. „Ezért reméljük, hogy a városoktól támogatást kapunk például a gépjármű-megosztós járművek parkolási díjai vagy új nyilvános helyeken történő autó-megosztási területek kijelölése terén, hogy ösztönözze a potenciális felhasználókat, és az autómegosztást még érdekesebbé és relevánssá tegye”- mondja Reth.
Hirdetés
Az elektromos autóflottáknál természetesen mindig kérdés és megoldandó feladat az autók töltése, ezért a WeShare töltők telepítése is kapcsán is együttműködésbe kezdett Berlinben a Schwarz Csoporttal. A Schwarz jelenleg összesen 140 nyilvános töltőállomást telepít Berlinben 60 Lidl és 10 Kaufland üzletnél. Együttműködő partnerként a WeShare a boltok nyitvatartási idején kívül kizárólagosan használhatja autómegosztó flottájához a töltőállomásokat, nappali munkaidőben a töltőállomások a Lidl és a Kaufland ügyfelek számára állnak rendlekezésre. A Schwarz csoport mellett a WeShare további partnerségeket tervez létrehozni a rendelkezésre álló infrastruktúra bővítése céljából, így vélhetően hazánkba is hoznak autóik mellé új töltőket is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?