Slavia néven érkezik a szedán Fabia, csak épp nem hozzánk

Indiába érkezik a Skoda Slavia, a csehek legkisebb lépcsőshátúja

Az India 2.0 projekt keretei közt két VW és két Skoda is bemutatkozik Indiában. Olcsó, belépő modelleknek szánják őket: a megemelt Kushaq után az Octavia kistesóját, egy Fabia alapú szedánt villantottak meg, nevét a cég első biciklijei után kapta.

A biciklikhez képest mindenképp komoly előrelépés ez a modellnév szempontjából, ám műszakilag ezt a műsort valószínűleg már láttuk. Mivel a Fabiával és az Indiának gyártott Kushaq SUV-val osztozik az alapjain a modell, így lényegében egy szedán Fabiára érdemes számítani. A sziluett, ami napvilágra került a bejelentéssel együtt, az szinte semmit sem árul el a modellről, ennek ellenére szinte biztos, hogy valamennyire meg lesz emelve, kivételesen nem a SUV-láz, hanem a rossz minőségű indiai utak miatt.
Hirdetés
Mivel ez egy olcsó modell, nem érdemes teljesen egyedi műszerfalra számítani, beltérdizájnját vagy a Fabiától, vagy a már említett Kushaqtól kaphatja majd. Motorválaszték szempontjából szinte biztos, hogy az 1,0 literes háromhengeres és az 1,5 literes négyhengeres TSi lesz a választékban hatfokozatú manuális, vagy hétsebességes DSG automataváltóval. Azt még nem tudni, hogy a bemutató mikorra várható, valószínűleg még idén megtudjuk a további részleteket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?