A weboldalunk külső szolgáltatója karbantartási munkálatokat végez szerverein július 25 23:30 és július 26 06:00 óra között. A karbantartás érintheti az oldal szolgáltatásait és elérhetőségét ez idő alatt. Megértésüket köszönjük!

Smaragdzöldben is földöntúli látvány az MSO-féle Senna

A limitált szériában gyártott Mclaren Senna most még brutálisabb látványt nyújt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Mclaren komoly optikai átalakításokat végzett legújabb modelljén, a sci-fi-be illő eredmény mellett pedig nem lehet szó nélkül elmenni.


A McLaren Senna a 2018-as év legjobban várt autói közé tartozik,a brit autógyár új, nagyszabású sportautóját ezúttal a legendás autóversenyző, Ayrton Senna da Silva nevével fémjelzi. A napokban viszont egy eddig soha nem látott verzióról került ki képsorozat a gyártó által, amelyen az első Észak-Amerikába tartó ilyen Senna látható egy olyan színezett szénszálas kivitelben, hogy nem találunk rá szavakat.

Az autó, mint néhány más McLaren modell, a gyár egy erre specializálódott részlegén került átalakításra (ez a Mclaren Special Operations, MSO), ahol a mérnökök elképesztő munkát végeztek. A smaragdzöld színben pompázó szénszálas karosszéria minden egyes eleme megérdemli a figyelmet, és van is mit figyelni, ugyanis a karosszéria egészét alkotó, 67 szénszálból készült elemének legyártása majdnem 1000 munkaórát vett igénybe. Az eredmény pedig magáért beszél: az egyébként is szokatlan, aerodinamikának teljes egészében alárendelt forma a smaragd elemekkel egészen szürreális látvány.
Hirdetés


Természetesen a belső is át lett szabva, a szintén smaragd szénszálból készült műszerfaltól kezdve, a kormányon keresztül, a fehér bőrből készült párnákkal borított kagylóülésekig a beltér minden egyes részletén elkalandozhat a szem.

A Sennat a McLaren többi modelljéhez hasonlóan, egy 4 literes ikerturbós V8-as hajtja, amely 800 lóerős és 800 Nm nyomatékra képes, mindehhez pedig csupán 1198 kilogrammos saját tömeg társul. Gyári adatok szerint mindössze 2,7 másodperc alatt éri a 100, 6,8 másodperc alatt a 200 km/órás sebességet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?