Sminkeltek egy kicsit a Mercedes-AMG GT arcán

Négy év után varrták fel a Mercedes-AMG GT ráncait

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nagyon óvatosan nyúltak a Mercedes-AMG GT-hez, de négy év után nem kerülhette e la ráncfelvarrást.


Friss LED-fényszórók, új hűtőrács, szóval csak a szokásos beavatkozások tűnnek fel először a megújult Mercedes-AMG GT külsőjén, a debütált modell új LED-fényszórókat kapott. Emellett A GT és a GT C változatokon új hátsó lökhárító is felfedezhető, amelyeken áthelyezték a kipufogóvégeket is. A frissítés új könnyűfém keréktárcsák és egy eddig még nem látott kék árnyalatú, "magno" névre keresztelt fényezés is megjelent a kínálatban.
Hirdetés

Az utastérben a kardánalagúton V-alakban elhelyezett kapcsolók változtak meg, illetve a digitálizáció jegyében a vezető előtt megjelent egy 10,3 colos kijelző, valamint az infotainment érintőképernyője is 10,25 colosra növekedett. Utóbbit persze egy érintőpad segítségével is lehet kezelni. További újdonság a négyajtós GT kupéból ismerős új AMG kormány is és ennyiben ki is merülnek a belső változások.

A motorháztető alatt nem változott semmi, a négyliteres, V8-as egység továbbra is 467 lóerővel mozgatja az alapváltozatot, 522 lóerővel a GT S változatot, 557 lóerő a GT C és 585 a GT R kivitel. A nagy újdonság viszont a GT R Pro modellváltozat megjelenése, amelynek teljesítménye ugyanannyi, mint, amit a GT R nyújt, viszont a Pro megjelenése sokkal jobban hasonlít a GT3-as versenyautókra. Emellett azért más különlegességekkel is felszerelték. Például a manuálisan állítható lengéscsillapítással megspékelt felfüggesztéssel, új fejlesztésű karbon-kerámia fékrendszerrel, valamint látványos légterelő elemekkel, köztük a hatalmas, szénszálas hátsó szárnnyal.

Valószínűleg 2019 első negyedévében érkezik meg a kereskedésekbe a megújult Mercedes-AMG GT, viszont az árakról még nem árultak el információt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?