Snassz az Audi meg a BMW? Itt a Maserati válasza

Első képeken az új Maserati Ghibli

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sanghaji premiere előtt pár nappal megjelentek az első hivatalos képek és infók az új "kis" Maserati szedánról. A Ghibli bizony dízelként és összkerékhajtással is jön.


Néhány napja beharangozták és mi is beharangoztuk, hogy Sanghajban a hó végén bemutatkozik az új Ghibli, s láss csodát: már jóval a premier előtt hát nem kiszivárgott pár kép a Maserati felső-középkategóriás reménységéről? Mert nem a Quattroporte luxuslimuzin lesz a volumenmodell, pláne nem a GranTurismo meg a GranCabrio, hanem ez a Ghibli, no meg majd a Kubang szabadidő-autó. A Maserati-cél évi 50 ezres eladásról szól, ehhez szükségeltetik a paletta bővítése, márpedig lefelé, a népszerűbb szegmensekbe. A kínai debütálás sem véletlen az ottani irdatlan vásárlóerő okán.
Hirdetés

A Ghibli nevet visszahozó "kis" Maserati az A6-os Audival, az 5-ös BMW-vel és a többi prémiumszedánnal fog konkurálni, s hogy eséllyel tegye, dízelmotoros és Q4 összkerékhajtású változat is készül belőle. A dízelről hivatalosan egyelőre csak annyit tudni, hogy 3,0 literes V6-os lesz 300 lóerő körüli teljesítménnyel, míg a benzineseket ugyanilyen hengerelrendezéssel és -űrtartalommal, szintén turbósan a Quattroportéból emelik át. A váltó csakis 8 fokozatú automata lesz kormányról is kapcsolhatóan, a hajtott tengely alapból a hátsó.

Belseje egy az egyben Quattroporte, csupán egy fél számmal kisebb kiadásban, de a Lancia Themáé is feltűnően hasonló. Az Alfa Giuliáé is ilyen lesz, akár mérget is vehetünk rá. További infók a Ghibliről április 20., a sanghaji bemutató után.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?