Soha nem készült még ilyen erős dízel 3-as BMW

A típusnévvel megegyező teljesítménnyel jön az legerősebb dízel 3-as BMW

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megkoronázza a 3-as sorozat dízel kínálatát a BMW, az M Performance kivitelű gázolajos modell gyorsnak, de egyúttal takarékosnak ígérkezik.

Sokak szerint leáldozott a dízelmotoroknak, bizonyos gyártók viszont bővítik is a gázolajosok kínálatát. Nem kivétel ez alól a BMW sem, ők éppen a legvadabb dízel hármast készülnek bemutatni. A háromliteres soros hathengeres (B57D30 jelű) dízelmotor eddig is kérhető volt a középkategóriás modellhez 330d néven (265 LE), ezentúl viszont izmosabb kivitelben is elérhető lesz, a BMW nevezéktana szerint amolyan fél sportmodellként, mivel M340d néven érkezik az újdonság.
Hirdetés
Az M340d nevébe a lóerők számát is elrejtették, mivel 340 lóerővel és 680 Nm nyomatékkal érkezik az öngyulladós csúcsmodell. A vevők választhatnak, hogy négyajtós vagy kombi karosszériában szeretnék átélni a sportautós gyorsulást: a szedán 4,6, a kombi 4,8 másodperc alatt ugrik százra, az xDrive összkerékhajtás alapáron jár. Dízel révén érdemes szót ejteni a fogyasztásról, autóipari források szerint

a modell vegyes fogyasztása 5,3 és 5,7 liter közé várható, ami igen baráti, bár ehhez vélhetően nyugodt temperamentumra van szükség.

A takarékoskodást ugyancsak segíti a vitorlázó funkció, ami 160 km/h-ig képes leállítani a gázolajost, így jó néhány kilométer gyűjthető gurulással. Aki divatosabb külsőre vágyik, annak sem kell lemondania erről az erőforrásról, mivel ugyanez a sorhatos motor mozgatja az X3 M40d és X4 M40d modelleket is - egy árnyalatnyival kevesebb lóerővel, így a száguldás élménye fél emelettel magasabban is megadatik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?