Sok drifter rendőrt győz – menekül a közeg

Így kergetnek rendőrt az arab drifterek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Hagwalah a drift arab formája, lényege, hogy nem erőből, hanem tempóból, kézifékkel csúsztatják az autókat. A rendőrség természetesen nem szívleli művelőit, de az ellenszenv kölcsönös.


Az utóbbi egy-két évben látott napvilágot a Hagwalah, amit akár arab driftnek is nevezhetnénk. Burnuszos, főképp Szaúd-Arábiában élő művelői irdatlan tempóval hajtják lehetőleg elsőkerék-hajtású autóikat - gyakori a Toyota Camry - majd amikor úgy érzik, elegendő a tempó, kormányfordítással együtt berántják a kéziféket, s így sodródnak jobbra-balra, gyakran a kontroll teljes hiányában. Született már ebből számtalan baleset, és az érdekes "sportot" bemutató videóklip is, de ilyen Hagwalah felvételt még nem láttunk. Az épp képességeit csiszolgató drifterekhez egy feldühödött rendőr érkezik nagy tempóval, kiszáll, hogy rendre utasítsa a szó szerint fékevesztett Hagwalásokat, ők azonban nem riadnak meg az egyenruhától. Még az rendőrkocsi tetején sem átallanak ugrálni egy kicsit. Sajnos nem tudjuk, hogy milyen szóváltás zajlott le a rendőr és a tömeg között, de a film egyik pontján az egyenruhás jobbnak látja, ha bepattan autójába, s nagy sebességgel elhajt a helyszínről. Az biztos, hogy valami nagyon rosszat mondhatott, mert többen üldözőbe veszik, s még jól meg is lökdösik menet közben a nyúlcipőt öltött közeget.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.30. at 18:20
  Permalink

  Ha ha ha, buzeráns zsaru! Ebben a világban nem lehet büntetlenül fölényeskedőt játszani, még fakabátnak sem! Valószínű szemtelen ügyintézőt is székestől szednék ki a pult mögül, vagy az utasok dobnák le a buszról a vezetőt, ha azzal játszana, hogy nem várja meg az utast vagy idő előtt be meri csukni az ajtót! Itt is nyomorultkáim MAGUKAT A TÖBBI EMBER FÖLÉ próbálták helyezni, a hivatali státusz mögé bújva, ahogy ezt oly’ sok közalkalmazott teszi! Ilyenkor pedig a büntetés JÁR! Itthon is többször be kéne vezetni, csak rendőrállamban, az elmúlt 100-200 évben szokás volt beszarni a közegtől. Itt az ideje változtatni ezen.

 • 2017.10.30. at 18:20
  Permalink

  Nos én megnéztem 2x a videót!De még mindig nem értem ma a faszért ment oda egy rendőrautó és 2 balfasz járőr!Sehol egy útburkolati jel ami arra utalna,hogy esetleg itt van forgalom(mondjuk nem is volt)Csak egy aszfaltozott flasztert láttam SE egy gyalogos,SE áthaladó autó forgalom,még csak nem is egy parkoló volt,lakó épületnek nyoma sincs!Akkor miért mentek oda megkülönböztető jelzés nélkül???Szerintem csak beakartak szállni a játékba…de ezek szerint a SÜNöket nem csak nálunk utálják!

 • 2017.10.30. at 18:20
  Permalink

  Nem gyava fergek. Minden masodik embernel fegyver volt azon a helyszinen. Sajnos Saudi-nak a java ilyen tiszteletlen, szar es hasznalhatatlan (de)generacio. Megvan a lehetoseguk a legalis driftelesre, gyorsulasra ill. egyeb mokazasra. Itt a “gengszterkedes” volt a lenyeg. Naluk ez a meno slager. Iszlam bolcsojenek tartjak magukat, de fenyevre vannak a hituk es tanitasuk ertelmezesetol. Rengeteget irhatnek meg errol, de igazabol csak a legutobbi hozzaszolasokra reagaltam, ami nem tartottam helyesnek.

Vélemény, hozzászólás?