Sokan vinnék ezt az Alfa Giuliát, de csak egy készült belőle

Ünnepi átalakítással rukkolt elő a Zagato

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kétajtós sportkupét faragott a Zagato az Alfa Giuliából, amellyel bizony komoly jubileumot ünnepelnek.

Egyszeri és megismételhetetlen a Zagato legújabb alkotása, és ezt illik szó szerint érteni. Ugyanis csak egyetlen darabot készítettek az Alfa Romeo Giulia SWB-ből. Méghozzá azért, hogy tisztelegjenek a Zagato és az Alfa Romeo együttműködésének 100. évfordulója előtt. Az első közös alkotásuk a Tipo G1 volt, később pedig olyan legendás járgányokat is kaptunk tőlük, mint az SZ, vagy épp a 8C alapjain épült TZ. Az SWB alapjajául, egy Giulia Quadrifoglio szolgált, amelynek tengelytávolságát megrövidítették, valamint módosítottak a túlnyúlásain. Motorja pedig a GTAm-ben is szolgáló 2,9 literes V6-os egység a maga 540 lóerejével, amelyhez hatfokozatú manuális sebességváltó kapcsolódik.
Hirdetés
Fényszóróit a Tonale kölcsönözte, orrának többi része viszont egyedi. Oldalról természetesen nem maradt le a Zagato embléma, az ötküllős könnyűfém keréktárcsák pedig ugyancsak a GTAm-ről származnak, bár fényes ezüst (és nem fekete) kivitelben, sárga féknyergekkel.
Hirdetés
Hátsója, amolyan Kamm-formában végződik, a hátsó lámpái viszont erőteljes Aston Martin utánérzést sugallanak. További feltűnő részletei még az autónak a kettős kipufogócső a diffúzor közepén, valamint a Zagato jellegzetes dizájnelemének számító buboréktető. Az olasz manufaktúra viszont nem árulta el az autó árát, csupán annyit lehet tudni, hogy egy német ügyfél vásárolta meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?