Sokkal több ilyen rendőrségi ellenőrzés kellene!

Igen pozitív eredménnyel zárult a rendőrök legfrissebb szondáztatási akciója Debrecenben

Nem az összehangolt akció volt különleges, amelyet Debrecenben hajtottak végre a rendőrök a héten, sokkal inkább a végeredmény: mindannyiunk felelőssége, hogy a jövőben sokkal több ilyen eset forduljon elő.

A rendőrök főként az ittas vezetők forgalomból történő kiszűrése érdekében ellenőrizték a járművezetőket Debrecenben péntek reggel. Ezzel a céllal több mint 50 autót állítottak félre, a szondát minden sofőr megfújta, és mivel senkinek sem jelzett pozitív értéket, mindenki tovább is hajthatott. Rendszeresen történnek ilyen ellenőrzések az ország egész területén, ám még a kora reggeli órákban is szinte mindig előfordulnak ittas sofőrök.
Hirdetés
Szerencsére most ittasság gyanúja egy esetben sem merült fel, ám itt fontos kiemelni, hogy ennek kellene az alapvetőnek lennie egy olyan országban, ahol zéró tolerancia van érvényben, tehát egyáltalán nem lehet alkoholt fogyasztani vezetés előtt. Az biztos, hogy ez egy követendő példa, ám a szondaeredmények ellenére nem voltak minden téren vétlenek az igazoltatott autósok: a rendőrök biztonsági öv használatának elmulasztása miatt öt sofőrrel szemben intézkedtek, míg két esetben helyszíni bírságot szabtak ki egyéb közlekedési szabálysértés miatt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?