Sosem volt ilyen fontos a tisztán tartás, mint most

Fizetett hirdetés

Tartsuk tisztán az autónkat is - Kipróbáltuk, mit ajánl a Würth a biztonságos folytatáshoz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A veszélyhelyzet lecsengésével és a kijárási korlátozás visszavonásával lassan mindenhol beindul a munka. Mit tehetünk az alapvető biztonságunkért? Tartsunk tisztán mindent az autóban is!

A tervezett újrakezdés talán hamarabb is eljött a veszélyhelyzet után, mint arra számítottunk.

Beindulnak a munkahelyek, lassan az olyan irodákba is visszatérnek a dolgozók, ahol home office-t rendeltek el. Sokan hosszú idő után most először ülnek vissza autóikba, és a higiéniára most még annál is sokkal nagyobb szükség lesz, mint eddig volt. A Würth-tel már korábban is teszteltünk olyan termékeket, amik az autó tisztán tartására szolgáltak, de temérdek olyan megoldással szolgálnak még, melyek biztonságossá tehetik a mindennapjainkat. A Back to Work kampány keretein belül arra hívják fel a figyelmet, hogy most minden eddiginél magasabb figyelmet kell szentelnünk eszközeink, felszereléseink, életterünk tisztaságára, ki is próbáltuk jelenleg futó termékarzenáljukat.
Hirdetés
Autónk szellőzőrendszerének tisztán- és karbantartására alapvetően is nagy figyelmet kell fordítanunk. Korábban már próbáltuk a Quick Fresh Active klímabombát, mely továbbra is remek gyors megoldás az otthoni tisztításra, de vannak olyan helyzetek, ahol komolyabb beavatkozás szükséges, mondjuk régebben tisztított, vagy még egyáltalán nem tisztított régebbi autók szellőzőrendszereinél. Szemléltetésként most az aktuális tesztautón próbáltuk ki az EVAPOMAT® gépet, mely lényegében egy párologtató eszköz, ami az autó 12 voltos rendszeréről működtethető. A gép ergonomikus kialakítású, kisebb, mint egy laptoptáska és fontos, hogy biztosan álljon, ezért kitámasztó talpakat is kapott. Ez persze már túlmutat az otthoni használaton, a nagyobb befektetés miatt műhelyek számára ajánlott, mellyel hasonló, de komolyabb szolgáltatást nyújthatnak, mint a Quick Fresh Active klímabombával. Az eszköz tetejére egyszerűen a helyére pattintva applikálható a tisztítószert tartalmazó patron, melynek tartalmát a gép elpárologtatja. Az EVAPO®CLEAN patron tartalmát a szellőzőrendszer átkeringteti. Jól látható, ahogy a vastag pára kígyózik felfelé a szélvédő tövéből, a rendszeren keresztül eljut az összes csőbe.

Elpusztítja a mikroorganizmusokat, a gombákat és a baktériumokat, valamint kellemes illatot hagy maga után, mely kevésbé intenzív, mint a klímabombáé.

A gép hatékonyságát jól mutatja, hogy a művelet befejezésekor az ajtókat kinyitva a pára még állt az utastérben, teljesen betöltötte azt, minden kis résbe eljutva. A szellőzőrendszer tisztítására van egy további megoldás is, a klímafertőtlenítő spray, mely erős biocid és alkoholtartalmú tisztító- és fertőtlenítőszert tartalmaz. A spray-t flexibilis csővel látják el, melyet a szellőzőkben mélyre tolva közvetlenül fecskendezhetjük be a tisztítószert. A magyar fordítás szerint Klímatisztító, egyébkét a legtöbb felületen alkalmazható fertőtlenítőszert 5 literes kiszerelésben is be lehet szerezni a Würth-től, melyet akár a 360 fokban (fejjel lefelé) is használható, szórófejjel ellátott palackból könnyen alkalmazhatunk. A próbán éppen egy széken teszteltük, magas alkoholtartalma miatt érdemes az autó belsejében a műanyag alkatrészeken nem ezt, hanem a kimondottan erre a célra készült termékeket használni. Hab állagú, szintén aeroszolos palackból a felületre fújható belsőtér tisztítót és kárpittisztítót is találunk a Würth kínálatában. Az alig 1500 forintba kerülő hab alkalmazása egyszerű, nem károsítja a felületeket, és egy szivaccsal, ronggyal, vagy papírtörlővel eltávolítható. Szilikonmentes, vagyis matt fényűre szárad és kellemes illatot hagy maga után. Nem fertőtlenítőszer, de már csak azzal is nagyobb biztonságban lehetünk, ha általános tisztaságot tartunk magunk körül, a Liquid Clear tisztítószer pedig ennél többre is alkalmas. Az átlátszó folyadékot leginkább szövetekre érdemes alkalmazni, víztaszító réteget alakít ki, valamint tisztít is, előbbi tulajdonsága miatt kimondottan jól használható vászontetős autók tisztán tartásához.
Hirdetés
A korábban tesztelt Top Gun tisztítópisztolyokhoz használt BMF tisztítószer ebben az esetben is szerepet kap. Az általános tisztítószer külső és belső tisztításra is alkalmas, valamint kárpittisztításra is. Külső felületek tisztítására alkalmas a Liquid Green, mely szórófejes kialakításával könnyen alkalmazható, aktív hatóanyagainak köszönhetően feloldja a szennyeződéseket és biológiailag lebomlik, vagyis nem szennyezi a környezetet. A Würth tisztítószerei között találunk még szélvédőtisztító habot és víztaszító réteget képző Nano Pajzs folyadékot is. Munkánk végeztével pedig saját kezünket is megtisztíthatjuk a Würth habjával, mely még nem tartalmaz fertőtlenítőszert, de hamarosan piacra kerül a gyártó saját kézfertőtlenítője is. A termékek nagy része, főleg az 5 literes kiszerelésben is kapható Klímatisztító és a BMF folyadék nagyon sok területen alkalmazható, nem csak az autón.

A műhely, munkaterület, munkaeszközök tisztán tartására és fertőtlenítésére is tökéletesek, melyre most mindennél nagyobb szükség van.

A koronavírus nem szűnt meg, a veszély még fennáll, ahogy a legtöbb fertőzésé is, így sosem árt, ha tiszta környezetben dolgozunk. A Würth-tel együtt most az egész világ erre hívja fel a figyelmet. Fordítsunk kellő odafigyelést az életterünkre és munkahelyünkre is, a Würth termékeivel hatékonyan tarthatjuk tisztán ezeket.
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?