Sötétbe borul a Nissan zöldautója is

Európa számára érkezik a Nissan Leaf Black Edition

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem kell megijedni, a Leaf továbbra sem állt át a sötét oldalra, csupán külsőleg, a hajtása továbbra is zöld. Az első rendelők wifit is kapnak.


A szintén idén bemutatott Note után, a Leaf is megkapja a Nissan Black Edition limitált kivitelét. Ahogy a neve is utal rá, a japánok zöldautója fekete külsőt kap. A sötét fényezésen kívül a 16 colos felnik, a tükrök, a szpojler vagy épp az ablakok is feketébe borulnak. A beltérben megvilágított küszöb és kék varrású szőnyegek jelentik a változást, míg a fényszórók már LED-esek. A NissanConnect és a 360 fokos parkolókamera szintén a felszereltség részét képezi. Érdekesség, hogy az első 1000 megrendelő, ingyen WiFi hotspotot kap autójába, amire egyszerre 8 eszköz csatlakozhat.
Hirdetés
A villanymotort 30 kWh-s akkumulátor táplálja, amivel már 250 kilométer a hatótávja egyetlen töltéssel. Sietnie kell annak, aki le szeretne csapni egy sötét Leafre, hiszen a gyártása csupán jövő márciustól augusztusig tart majd. Egyébként már fejlesztik az elektromos Nissan következő generációját, ami a pletykák szerint már 60 kWh-s akkumulátorral és 400 kilométeres hatótávval várható. Bemutatója már jövőre lehetséges valamelyik autószalonon, míg eladásait csak két év múlva kezdheti meg leghamarabb a Chevy Bolt és a Tesla Model 3 vetélytársaként.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?