Spórolos kabrió: Mercedes SLK

Mercedes-Benz SLK 250 CDI: roadster dízelmotorral

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem mindenki akar csapatni egy roadsterrel, nekik kedveskedik a Mercedes a dízel SLK-val.

Hagyjuk a fanyalgást, egy ideje már nem teljesen irreális jelenség a sportos külső és a dízelmotor együttes megjelenése, úgyhogy nem is csodálkozhatunk azon, ha a Stuttgartiak megpróbálkoznak kis roadsterük dízelmotoros változatával.
A Mercedes a 2143 köbcentis, négyhengeres turbódízelt szereli az SLK-ba, egyelőre a 7G-TRONIC PLUS automata váltóval, és majd 2012 második negyedévétől lesz kapható hatfokozatú manuális egységgel, bár nem gondoljuk, hogy a roadstert dízelmotorral vásárlók olyan nagyon ragaszkodnának a kézi váltáshoz. A motor legnagyobb teljesítménye 204 lóerő, nyomatéka viszont eléri az 500 Nm-t, úgyhogy a dízel SLK sem épp lassú autó, 6,7 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/h-ra, végsebessége pedig 243 km/h.
Mindeközben alig 4,9 liter gázolajat fogyaszt 100 kilométeren, CO2-kibocsátása pedig 128 g/km, ami a negyedik generációs, 2000 baros befecskendezési nyomással működő, közös nyomócsöves rendszer, a kétszakaszos turbófeltöltés és a start/stop berendezés együttes alkalmazásának eredménye.
Az SLK 250 CDI-hez is kapható a gombnyomással sötétíthető-világosítható Magic Sky Control üvegtető, futóműből pedig három közül választhatnak a megrendelők. Kapható hagyományos acélból épített szerkezet, sportfutómű keményebb rugókkal és gátlókkal, illetve rendelhető az elektronikus vezérlésű automata felfüggesztési rendszer. Külsejét tekintve a típus semmiben sem tér el benzines társaitól, még a kipufogók kialakítása is ugyanolyan.
A Mercedes SLK 250 CDI szeptember 13-tól rendelhető, de nem lesz olcsó, hazájában 41 828,50 eurót kell leszurkolni érte.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?