Sportkiegészítőket kapott a Toyota Prius

Ad egy pofont a TRD sportrészleg a Prius hatékonyságának

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nagy adag sportossággal dobta fel a Toyota sportrészlege a frissített Priust. A TRD olyan kiegészítőket készített, amiktől jobban mutat a kocsi, meg talán egy hangyányit gyorsabb is.


Alig pár hete mutatkozott be a frissített, kicsit hagyományosabb külsőt kapott Prius, máris itt az új TRD sportcsomag hozzá. A Toyota Racing Development jóvoltából egészen vad külsőt kaphat a Prius, ráadásul minden egyes elemet szélcsatornában edzettek annak érdekében, hogy még véletlenül se rontson az autó remek aerodinamikáján. Többféle szettből választhat majd a vásárló, akár teljes body kitet is kérhet az autójához, még akár utólag is, persze az autó árnyalatához fényezve. A lökhárító- és küszöbtoldatok mellett többféle orr-dizájnt is láthatunk, hátra pedig egy masszív diffúzor imitációba építve akár dupla kipufogóvégek is felkerülhetnek.
Hirdetés

A technikához nem nyúlnak, így nem lesz erősebb a Prius, de lehet gyorsabb. Hangyányit feszesebbre húzzák a felfüggesztést, de az igazi dobás a négy új kerék. A 19 colos könnyű sportfelnikre Michelin Pilot Sport abroncsokat kaphat, melyek jelentősen ronthatják a hibird rendszer hatékonyságát, de szélesebb futófelületüknek és jobb tapadásuknak köszönhetően sokat javítanak az úttartáson és a kanyarsebességen. A Prius TRD sportcsomagja egyelőre Japánban kerül forgalomba, ám az összkerékhajtású Prius európai és amerikai megjelenésével egyre inkább úgy tűnik, hogy a japán belpiacos modellekből globálisan elérhető modelleket faragnak, így akár arra is van esély, hogy a TRD szettje is eljuthat az európai vásárlókhoz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?