Sportos dízel BMW, VW és Skoda gyorsulási verseny, korom nélkül?

Gazdaságos, mégis tempós negyedmérföldön bizonyítja ez a három kompakt: akad még jó dízel a piacon!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Carwow csapata most egy GTD Golfot és egy dízel RS Octaviát állított egy 120d BMW 1 mellé. Ráadásul külön érdekesség gyanánt a versenyszámok végén a műszeregység által hirdetett fogyasztást is megnézték, ha már úgyis dízelekről van szó.

Vajon utolérheti a valamivel nehezebb Octavia vagy a valamivel gyengébb BMW a GTD Golfot? Elöljáróban nem könnyű ezt megválaszolni, a videóból viszont minden kiderül. Két állórajtos gyorsulási verseny, két repülőrajt és egy fékteszt vár a három autóra, hogy kiderüljön, melyik mire képes.
Hirdetés
A Golfban és az Octaviában azonos a hajtáslánc, a BMW-nek viszont csak a lökettérfogata és a csúcsnyomaték-adata egyezik az ellene felsorakoztatott Volkswagen termékekével. Az árak amúgy még körülbelül egyeznek is, de a méret nem igazán stimmel. Ezen a téren a GTD a középút, jól látszik, hogy az Octavia sokkal nagyobb autó, kombiként a méreteivel a Golf alapjairól kényelmesen szorongatja a Passat méretosztályát, ennek ellenére nem sokkal nehezebb. A BMW viszont csak méretben a legkisebb, súlyban utoléri a Volkswagent. Mindösszesen egy valami biztos tehát, hogy itt korom az nem lesz, de érdekes eredmény annál inkább.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?