Sportos hibrid Fabia jöhet 2020 után

Hibrid hajtással térhet vissza a Skoda Fabia RS

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az előző két generációval ellentétben jelenleg nincs RS kivitele a Skoda Fabiának. 2020 után ez viszont megváltozat, hibrid hajtáslánccal érkezhet a kis hot hatch.


Nem titkolt célja a VW csoportnak, hogy 2025-ig legalább 30 elektromos és hibrid modellt kíván bevezetni a piacra, mellyel az e-mobilitás világelsőjévé szeretne válni. A megszokott hétköznapi modellek mellett SUV-ok és hot hatchek is villanymotort kapnak majd a belsőégésű mellé. A cél az, hogy az ügyfeleket a hibrid hajtású autókon keresztül szoktassák át a teljesen elektromosra. Ennek elősegítése érdekében a SEAT-ok Cupra és a Skodák RS modelljei is részben elektromossá válnak majd.
Hirdetés

Ha a mostani jelentéseknek hinni lehet, akkor a csehek kisautójának következő generációjában találkozhatunk először a hibrid RS-sel. "A Fabia RS nagyon szórakoztató volt, és szeretnénk ma is ilyen autót kínálni, ez viszont az elkövethető 2-3 évben nem fog megvalósulni." - mondta Bernhard Maier a Skoda vezérigazgatója. A fentiek alapján várhatóan 2020 után találkozhatunk a sportos hibriddel, ugyanis várhatóan bő 2 év múlva érkezik a kisautó negyedik generációja.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?