Sportos lesz az új Skoda Octavia

Agyonálcázott Octaviát teszteltek a Nürburgringen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elkészült a Skoda a harmadik generációs Octaviával, egy prototípust a Nürburgringen teszteltek persze erősen álcázva. Nagy lesz és állítólag "sportos".

Az Octavia vitathatatlanul a Skoda legfontosabb modellje, s a csehek ennek megfelelően mindenkitől jól elkülönítve mutatják majd be új középkategóriásukat. Mert a harmadik generációs Octavia már középkategóriás lesz - a VW-csoport moduláris MQB-platformján a jelenleginél 10 centivel hosszabb tengelytávúnak várható. És "sportosnak", legalábbis a főtervező szerint. "Befejeztük a munkát, kész az autó. Elégedettséggel tölt el ránézni, nagyon sportos lett, szeretni fogják" - mondta róla Josef Kaban, a cseh márka magyar származású dizájnere.
Hirdetés
Premier várhatóan a jövő márciusi Genfi Autószalonon először lépcsősferde háttal, később kombiként. Hogy ne veszélyeztesse a kisöccs Rapid sikerét, az új nemzedék piacra dobásával párhuzamosan Tour verzió valószínűleg már nem lesz. Motorból és mindenből ugyanazokat fogja kapni, mint például a VII-es Golf - itt azért jegyezzük meg, hogy az anyacég etalonjának jó egy év előnye lesz (van), másképp az óriási csomagtartójával (is) megannyi vásárlót szerző Octavia ugye nem szipkázhat el vevőket a Volkswagentől...
Vagy az Audi A3-tól, s a szintén azonos alapokra épülő, nemrégiben bemutatkozott SEAT Toledótól. Az előbbi friss kompaktok után az új Octavia időzítése már-már olyan, mint a kerékcsere az F1-ben (amikor lehetőleg "tiszta" pályára térnek vissza a versenyzők), hiszen Astra, Focus, Mégane, Auris - egy igazán fontos kompakt sem frissül 2013-ban. Vagy az Octaviát akkor már nem is tekinthetjük kompaktnak? Mindegy, az első álca nélküli képeket talán nemsokára láthatjuk is a családi Skodáról.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?