Sportos SUV-ot szeretnél? Íme az átalakított Mazda CX-60

A CX-60 nem tartozik a tipikus tuningautók közé, a japánokat mégis megihlette a Mazda üdvöskéje

Ha tuningautóról van szó, számtalan modell juthat az eszünkbe, akár a japán piacról is, de a Mazda CX-60 biztosan nincs az első százban. Egy japán tuningcég viszont meglehetősen impozáns alkatrészeket kínál a SUV-hoz.

A SUV-okról általánosságban elmondható, hogy a tervezéskor nem elsődleges szempont az agresszív megjelenés, a minél kihívóbb formavilág, ellenben mindent felülír a kényelem, a pakolhatóság, a helykínálat vagy épp a kedvező fogyasztás. Nyilván vannak kivételek, mint az Aston Martin DBX vagy épp a hamarosan debütáló Ferrari Prosuege, de a Mazda mérnökei is inkább az előbb felsorolt szempontok alapján építették meg a CX-60-at. Az AutoExe által piacra dobott body kit sokkal agresszívebb megjelenésűvé teszi a japánok szabadidő-autóját és talán még néhány lóerőt is hozzádob a teljesítményéhez, ahogyan teszi azt az "ezres" Swiftek tetején futó díszcsík is.
Hirdetés
A body kit megnevezés talán kicsit túlzás is, hiszen nincsenek kerékjárat szélesítések, sem már-már túlzásnak tűnő ültetés, de azért van első spoiler, vannak szélterelő műanyagok mind a 4 ablakra, az igazi varázslat azonban hátul történik. A csomagtér ajtaján ugyanis egy méretes hátsó szárny díszeleg, kicsit lentebb pedig egy diffúzor is helyet kapott, mely pusztán dekorációs szerepeket tölt be, valós hatása nincs.
Hirdetés
A tuningelemek minden CX-60-as modellcsomaggal kompatibilisek, kivétel az S csomag. Akár egyben is megvásárolható minden elem komplett szettként, de külön-külön is lehetőség van beszerezni az alkatrészeket. Az első lökhárító elemért kicsivel több mint 90 ezer jent (nagyjából 253 ezer forintot) kérnek, a négy ablakra a szélterelő elemekért 33 ezer jent (93 ezer forintot), a hátsó szárnyért szintén durván 90 ezer jent kérnek, míg a diffúzort 82 ezer jenért (230 ezer forintért) tehetjük fel a CX-60-unkra. Később az ígéretek szerint elérhető lesz olyan tuning is, mely az autó motorikus részét reszeli tovább a tervek szerint még idén. A Mazdának így sincs miért szégyenkeznie, a legerősebb specifikációval ugyanis 323 lóerővel gazdálkodhat a sofőr, a 2,5 literes motor - némi elektromos rásegítéssel - 5,8 másodperc alatt tudja a 100-at, a végsebesség pedig 200 km/h óra környékén áll meg. Ennek tetejében pedig az autó 60 kilométert tisztán elektromos hajtással is képes megtenni, így a napi munkába járáshoz nem is szükséges feltétlenül a benzinmotor.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?