Sportos szedánnal jön a Kia

Hátsókerékhajtású sportos modellt fejleszt a Kia

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hírek szerint 2017 májusában indulhat el a gyártás, a koreai újdonság pedig az Audi A5 Sportbackkel és a BMW 4-es Gran Coupéval kíván versenybe szállni.


Jelenleg még eléggé titkolózik a Kia az új modelljével kapcsolatosan, annyit viszont már sikerült megtudni, hogy a Hyundai Genesisnél kisebb lesz, és ahhoz hasonlóan hátsókerékhajtást kap. Motorokat tekintve három különböző lökettérfogattal, 2,0, 2,2 és 3,0 literes változatokban lesz rendelhető. A CK kódjelű újdonság Dél-Koreában készül majd, miután a Rio gyártását áthelyezték Mexikóba. A KIA évente 60 ezer darabot kíván gyártani a sportos szedánból, amely az Audi A5 Sportbacknak és a BMW 4-es Gran Coupénak kíván borsot törni az orra alá.
Hirdetés

A koreaiak már évek óta terveztek egy ilyen modellt, úgy tűnik, jövőre el is jön az ideje. A cég még 2011-ben mutatta be a GT koncepciót, amely hátsókerékhajtással és 3,3 literes turbós V6-os benzinmotorral volt szerelve. Teljesítménye 390 lóerő és 535 Nm nyomatékkal bír. A háromliteres blokk ennél valószínűleg szerényebb teljesítményt hoz majd, mindenesetre ígéretesnek tűnik. Kíváncsian várjuk a további részleteket és a hivatalos bejelentést.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.28. at 08:36
  Permalink

  A Hyundainak van prémiummárkája, a Genesis, a Kiának ezért biztos nem lesz. A Hyundai van házon belül magasabbra pozicionálva. Hidd el, nem csak egy csepp eszük van ezeknek, hanem inkább zseninek mondanám őket:)

 • 2017.10.28. at 08:36
  Permalink

  Ha van egy csöpp eszük, akkor követik majd a Toyota, a Honda és a Nissan példáját, lásd Lexus, Acura, Infiniti. Egyébként tényleg le a kalappal előttük, ez az autó gyönyörű lett.

 • 2017.10.28. at 08:36
  Permalink

  Valóban egyre meggyőzőbbek a koreai autók, le a kalappal előttük, már csak a presztízs tekintetében kell feljebb lépniük, de abban is jól haladnak.

 • 2017.10.28. at 08:36
  Permalink

  Egészen döbbenetes, amit a Hyundai-Kia művel. Hadat üzennek a Mercedesnek(az S-osztálynak is!), az Audinak, a BMW-nek – mindezt úgy, hogy nyilvánvalóan nem egy ligában játszik velük. Nem lepne meg, ha a Rolls-Royce is a célkeresztjükben találná magát hamarosan. Ezt a japánok sem merték soha ilyen nyíltan meglépni – meglátásom szerint. Ilyen az, amikor valaki eldönti, hogy világelső akar lenni, de nem megalomániától fűtve kürtöli szét, mint ahogy Winterkorn tette, hanem a termékei minőségével és a modellpaletta szélesítésével akar csúcsra jutni. Pont, ahogy a Toyota, de a koreaiak valahogy meggyőzőbben nyomulnak mostanság.
  Nem találok szavakat, pusztán csak napról napra egyre nagyobb rajongójuk vagyok.

Vélemény, hozzászólás?