Sportosabb fazonú Kia Picanto a piacon

Kia Picanto: már 3 ajtóval is elérhető

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem újdonság, hogy Magyarországon is rendelhető a Kia miniautója, a Picanto, de immáron azoknak sem kell másik típust keresniük, akik a sportos, háromajtós fazont kedvelik.

Néhány éve még a helyét kereste a Kia a piacon, mostanra azonban kijelenthető, hogy beértek a dél-koreaiak fejlesztései, és a modelljeikkel már nem "vak tyúk is talál" alapon szeretnének sikereket elérni.
Példának tökéletes a Picanto, amely első generációjával szimplán csak jelezte, hogy a Kia figyel erre a szegmensre, míg a frissen debütált második sorozat már szerves részét képezi a márkapalettának, mind megjelenésében, mind tartalomban, és valódi konkurenciát jelent az ellenfeleknek. Ezt a pozíciót erősíti az ötajtós mellé érkezett új, háromajtós karosszéria, amely külsőségeiben sportosabb húrokat penget. A divatos kis járgány a hazai piacon is elérhető, 1,0 literes három-, illetve 1,2 literes négyhengeres benzinmotorral, háromféle (LX, LX Cool, EX) komfortszinten - dízellel azonban továbbra sem rendelhető. A legolcsóbb kivitel, az 1.0 LX 2 149 000 forintba kerül, míg a csúcsot jelentő 1.2 EX 3 199 000 forintot kóstál. Az 1,0 literes erőforrás gázüzemű változatban is létezik, a 10 literes benzin-, és 35 literes gáztartállyal rendelkező kisautók első példányai novemberben érkeznek, de rendeléseket már felvesznek a márkakereskedések. A Mono Fuel néven kínált gázos Picanto felára minden szinten 300 ezer forint.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?