Sportváltozattal bővül a Hyundai Elantra kínálata

Hyundai Elantra 200 lóerővel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az USA-ban már idén piacra kerülhet az Elantra 200 lóerős Sport kivitele. Kérdés Európába eljut-e egyáltalán.

Hyundai Elantra Sport néven dobják piacra Észak-Amerikában a négyajtós kompakt koreai minden eddiginél erősebb változatát. A bő 200 lóerős teljesítményt egy turbófeltöltős 1,6 literes benzinmotornak köszönheti az újdonság. Ehhez hatfokozatú manuális vagy hétfokozatú duplakuplungos automatizált sebességváltó csatlakozhat, ami hasonló menetteljesítményeket sejtet, mint például a Golf GTI esetében. Kérdés, hogy vajon az európai vásárlók is megízlelhetik-e az élményt, vagy ez csak az észak-amerikai polgároknak jár, akik már idén a márkakereskedésekben találkozhatnak az új Elantra Sporttal.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.28. at 03:38
  Permalink

  A képen látható autó Európában szinte láthatatlan, úgy tudom, csak az oroszoknál mutatott kiugró eldásokat. Nem találták el vele az európai igényeket, viszont a nagy vizen túl nagyon népszerű, ill. ott Elantraként fut a nálunk is jól ismert i30-as, a Cee’d viszont ott nem kapható, az ottani megfelelője a Forte.

 • 2017.10.28. at 03:38
  Permalink

  Az európaiak a Kia Ceedben már megismerhették az élményt.
  Az szerintem könnyebb és sportosabb is mint ez és jobban is néz ki.
  Ez is jól néz ki, de ez sportosan elegáns. Komolyabb autó benyomását kelti.

Vélemény, hozzászólás?