Startol a Budapest-Bamako, startol az egymilliós Toyota Hiace

Mutatjuk, milyen átalakítással vág neki a Toyota Hiace a Budapest-Bamako versenynek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Holnap startol a Fapados Dakarként ismertté vált Budapest-Bamako verseny, aki kíváncsi, a Lurdy Ház parkolójában meg is tekintheti a mezőnyt.

A hónap elején már írtunk arról, hogy idén egy kicsit mi is ott leszünk a Budapest-Bamako versenyen (aminek múltáról is viszonylag részletesen beszámoltunk, így aki nem olvasta, ajánlott, hogy most átfussa azon írásunkat, de nagyon sok infót elmondott a projekt atyja, Szabó G. András, alias Villám Géza a legutóbbi PutyaUtas videóban, Garami Gábornál is, lásd alább. A karitatív célokat is szolgáló, ugyanakkor a résztvevőknek is csokornyi élményt kínáló, több mint 8000 kilométeres Budapest-Bamako verseny Spirit kategóriájában idén egy olyan, a versenyen egymillió kilométeres futáson is áteső Toyota Hiace is indul, amire a mi logónk, az Autónavigátor.hu logója is felkerül. Kíváncsiak vagyunk arra, hogy miként tudja teljesíteni a több mint 8000 kilométeres, úttalan utakon vezető túrát egy széria Toyota, amiből nem mellesleg több száz szolgált a Magyar Mentőszolgálatnál is.
Hirdetés
Miként arról már beszámoltunk, a csapatnak, Molnár Attilának és családjának egy valahai melósautót sikerült megszereznie, minimális átalakítással vágnak neki az útnak. Az üléseket például kicserélte (filléresen, bontottakra, a Roncs Autó Kft. segítségével), kialakított egy fekhelyet is az autóban, s mióta - december végén - személyesen találkoztunk, Attiláék némi segítséggel elvégeztek minden olyan javítást, karbantartást, amire szükség volt. Ami egy csöppnyi jelét is mutatta a fáradásnak, azt cserélték a szegedi T-Z autószerviznél, az alkatrészeket amúgy a Láng Autótól kapták. Komplett új vezérlés és kuplungszett, új fékbetétek és hátsó kerékcsapágyak kerültek a Hiace-be, cserélték a kardántengely csapágyját, természetesen az összes olajat és egyéb folyadékot, valamint a szűrőket, az Autoclassic Kft-től új akkumulátort kaptak, a Marsótól téli gumikat, hiszen holnap téli körülmények között indulnak és vágnak át Európán. Kapott még kiegészítő lámpákat, LED fényeket is a Hiace (ehhez a Full Tuning Kft. segített), a rakományok rögzítése pedig a Mezőker Kft. és az Euroll Kft. rendszereivel valósult meg. A leginkább látványos változást persze az autó dizájnja jelenti, a fehér autó a Full Tuning Kft. matricázásával lett egyedi, az említett cégeken túl az üzemanyagszponzor Avia és a főtámogató Generali, valamint a "Városi Ingatlan Iroda" logója is felkerült a Toyotára - a csapat otthonát jelentő Deszk címere mellett. Aki megtekintené őket és a Budapest-Bamako többi mintegy 250 szintén érdekes csapatát, holnap a budapesti Lurdy Ház parkolójában megteheti, a mezőny déltől startol, már előtte gyülekezik, hogy nekivágjon a február 16-ig, Sierra Leone fővárosáig, Freetownig tartó menetnek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?