Startol a Szilveszter Rallye a Hungaroringen

Rekordszámú versenyzővel indul az évbúcsúztató Szilveszter Rallye

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Összesen 249 autó áll rajthoz a Hungaroringen rendezendő Szilveszter Rallye-n, háromnak hölgy lesz a sofőrje.

A ralisok idén is a Hungaroringen búcsúztatják az évet. Méghozzá remek mezőnnyel és várhatóan jó hangulatban, hiszen a vérbeli ralisok addig nyújtják a szezont, ameddig lehet.Most is pillanatok alatt betelt a nevezési lista, a legtöbben akarnak még egy jóízűt autózni, mielőtt végleg beköszönt a téli szünet, de olyanok is akadnak, akik most próbálják ki a jövő évi versenygépüket. Erre is, arra is kiváló lehetőséget nyújt az immár 16. alkalommal tartandó Szilveszter Rallye, amelynek ezúttal is a Hungaroring ad otthont.
A magyar bajnoki címvédő Kazár Miklóson kívül (aki azzal fűszerezi a viadalt, hogy minden szakaszon más navigátorral áll rajthoz) ott lesz a mezőnyben két korábbi abszolút bajnok is, Spitzmüller Csaba és Turi Tamás. De Turán Frigyes, Botka Dávid vagy éppen Jozef Béres neve is jól cseng ralis berkekben, szóval aki izgalmas évbúcsúztatóra vágyik, annak nem kell mást tennie, csak kimenni a mogyoródi versenypályára.
Hirdetés
A szombati tesztet és a vasárnapi gépátvételt követően 16:38-kor indul meg a száguldás egy 7,5 kilométeres hungaroringi belső szakasszal. Érdekesség, hogy nemcsak a Ringen, hanem a Vezetéstechnikai Centrumban is versenyeznek idén a párosok - mint azt Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta, ezzel a közlekedésbiztonság fontosságára kívánják felhívni a figyelmet.
Összesen 249-en fognak végighajtani a szakaszokon, ami abszolút nevezési rekord a viadal történetében. 26 hölgy neve is szerepel a rajtlistán, melyből hárman sofőrként lesznek ott a rajtrácson. Az indulókból nyolcan előfutóként, tizenhárman a Historic mezőnyében indulnak, míg 227-en a rali versenyben vesznek részt. A kategóriákban 61 licenszes versenyző található, míg a H3-as a legnépszerűbb, az előzetes rajtlista alapján 72-en várják a rajtot. A verseny össztávja 68 kilométer.
A 16. Szilveszter Rallye időterve
A szervezők mindenkinek felhívják a figyelmét arra, hogy a versenyzőket vasárnap a rajtszámukhoz képest fordított sorrendben indítják.
December 28. vasárnap
1. gyorsasági szakasz 7,5 km, 16:38 (első autó) – Hungaroring belső
December 29. hétfő
2. gyorsasági szakasz 8 km, 7:43 (első autó) – Hungaroring külső
3. gyorsasági szakasz 7,5 km, 7:56 (első autó) – Hungaroring belső
SZERVIZ
4. gyorsasági szakasz 8 km, 10:59 (első autó) – Hungaroring külső
5. gyorsasági szakasz 7,5 km, 11:12 (első autó) – Hungaroring belső
SZERVIZ
6. gyorsasági szakasz 8 km, 13:45 (első autó) – Hungaroring külső
7. gyorsasági szakasz Superfinal 7,5 km, 13.58 (első autó) – Hungaroring belső
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?