Stikában fotóztunk a ma nyíló Oldtimer Expón

A Hungexpón nyílik a VI. Oldtimer Expo

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még jóval a kapunyitás előtt sikerült néhány fotót - titokban - lőni a hosszú hétvége érdekes programjának ígérkező VI. Oldtimer Expón.

Tegnap este még épült, mostanra állítólag már minden összeállt a VI. Oldtimer Expo háza táján. A szervezők mintegy 200 csodaszép veterán járművet ígérnek a Hungexpo B pavilonjában, ahol mától, azaz április 27-től jövő hétfőig április 30-ig lesznek megtekinthetők. A még készülő kiállításon elvileg még nem lett volna szabad fotózni, de egy-egy képet telefonnal rögzítettünk, ma pedig komolyabb kamerával is kimegyünk, hogy részletesebben is beszámolhassunk az idős autókat kedvelők számára szívmelengető látványosságokat ígérő rendezvényről.
Az idei - immár nem a Vasúttörténeti Parkban, hanem a BNV területén felsorakoztatott - 200 darabosra duzzadt idős autóparkban mindenki számára ígérkezik olyan példány, amelytől megdobban a szíve. Minden szépség megtalálható, ami régi, értékes, különleges, kereke van és képes gurulni - autók, motorok, teherautók, de még egy érdekes kétéltű is szerepelnek a kínálatban. Még a gyerekek is izgulhatnak, hiszen találkozhatnak a Verdák című meséből jól ismert Hudson dokival, azaz egy 1951-es Hudson Hornettel.
Látogatói információk
A kiállítás időpontja: 2012. április 27-30. (péntek-hétfő)
Nyitva tartás
  1. április 27. péntek: 12:00-20:00
  2. április 28. szombat: 9:00-20:00
  3. április 29. vasárnap: 9:00-20:00
  4. április 30. hétfő: 9:00-18:00


Jegyárak
  1. Gyermek 6 éves kor alatt: ingyenes
  2. Gyermek 6-16 éves kor között (diákigazolvány felmutatásával): 1400 Ft
  3. Teljes árú (16-65 éves kor között): 2800 Ft
  4. 65 éves kor felett: 1400 Ft
  5. Csoportos kedvezmény csak a pénteki napon (04.27.): 10 főnél nagyobb csoport tagjainak 2000 Ft/fő, és 10 főnként + 1 fő számára ingyenes


Helyszín: Hungexpo "B" pavilon, 1101 Budapest, Albertirsai út 10.

Az idei tárlat kiemelt témája az autó-és motorsport hazai múltja. Rali-és pályaautók, gyorsasági-és crossmotorok, formaautók csillognak a standokon - többek között az eredeti Lada VFTS is látható. Április 30-án, a rendezvény zárónapján egykori nagy nevekkel, versenyzőkkel, autó-és motorépítő mesterekkel lehet találkozni, akik anekdotáikkal, régi járműveikkel mennek el és ragadják magukkal az érdeklődők fantáziáját. A Rusty Rodders az amerikai autó-és motorépítés hazai tanítványainak munkáival készül.
A Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet is képviselteti magát, jóvoltából digitális formában ismerhet meg a nagyközönség több tucat régi filmet, amely több évtizeddel, némelyik egy évszázaddal visz vissza minket az időben, és bemutatja különböző korok közlekedéstechnikai vívmányait, és persze a régmúlt autóit is - életszerű környezetben. Látványosságot jelent továbbá Erdős Csaba Stunt Show-ja - a világszínvonalú motoros produkciót Budapesten még soha nem mutatták be. A négyfős team a fizika és a fantázia határait átlépve mutatja be tudását a pavilon előtti betoncsíkon. A félórás műsort a VI. Oldtimer Expo szombati, vasárnapi és hétfői napján lehet végignézni naponta kétszer, 12.30-kor és 16 órakor.
Hirdetés
A szombati nap különlegessége az Oldtimer Sokadalom, amely már negyedik alkalommal mozgatja meg a veterán járművek büszke tulajdonosait. Reggel a Biatorbágyi Premier Outletsnél van a gyülekező, aztán délután 2 óra után a pesti alsó rakpart Dráva utcai végénél egy ellenőrzőpont, a végcél pedig – pont úgy, mint az előző 3 alkalommal - az Oldtimer Expo területe! Bárki, aki a pesti rakparton sétálgat, sok száz veterán verdát, motort csodálhat meg, akár menet közben is.
A kiállításra nem csak az idős autók látványáért és különleges hangulatáért érdemes ellátogatni, a legszerencsésebb látogató egy Klasszikus Minivel mehet haza, az utolsó napon a látogatók között sorsolják ki az 1989-es Mini Mayfairt. A nyeremény az utolsó csavarig felújított, makulátlan állapotú járgány, melyet a nyertes - nevére forgalomba helyezve - hazavihet.
A rendezvény egyébként család-és gyerekbarát, vagyis teljes nyugalommal lehet a legkisebbekkel is tervezni, rájuk is várnak különböző programok: lesz ingyenes ugrálóvár, trambulin és egy olyan stand is, ahol régi pedálos kisautók mutatkoznak be, ezek közül egyet-kettőt ki is próbálhatnak a méretben még odaillő „sofőrkék”.
Közvetlenül a VI. Oldtimer Expo után, vagyis május 1-jén rendezik meg az utóbbi évek egyik leghangulatosabb eseményét a Velodrom Millenáris oválpályáján. A korhű ruhában érkezők nem egészen féláron vehetik a belépőt (1200 forintért). Érdemes jól körbenézni a nagyszülők cuccai között, mert egy kalap vagy egy sál nem győzi meg a kapuőröket. A munka ünnepén 10 órakor kezdődnek a körök, a program délután 3-ig garantáltan eltart majd. Sok, az Oldtimer Expón kiállított veterán ott lesz a majdnem elfelejtett bringapályán, hogy vidám, színes és benzingőzös légkörben körözzön a 45°-os kanyarokban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?