Stílusos roadster a britektől

Megérkezett a Bristol legújabb autója, Bulletnek hívják, és 370 lóerős

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mit tudnak a britek nagyon jól? Apró sportkocsikat gyártani! Szerencsére a Bristol sem adta fel, itt a legújabb őrület tőlük, a Bullet; 4,8 literes BMW szív hajtja.

Tanulmányautónak néz ki, de a Bristol Bullet egyáltalán nem az, ez itt az utcai, sorozatgyártott verzió. A gyártó legutoljára 2004-ben mutatott új kocsit, a Fightert 2011-ig gyártották, azóta keveset hallani róluk. Szerencsére dolgoztak, és kigördült ez az őrült roadster, amit már Goodwoodban is meghajtottak (álcázva), most pedig teljes fényében láthatjuk.
A formaterv nagyon retró, apró kerek lámpák, szép hullámzó vonalak, na meg a két hátsó uszony. Szédítő, és akkor még az alacsony szélvédőről nem is beszéltünk! Kicsit AC Cobra hatású a megjelenés, de ez nem baj, igazán stílusos, még a valamivel modernebbnek ható felnikkel is. A mustársárga belsőt egy kicsit túlzásnak tűnik, valami sötétebb, vagy szebb árnyalat jobban illene hozzá.
Hirdetés

Meglévő technikából dolgoztak, a motort a BMW-től veszik hozzá, 4,8 literes V8-as, és 370 lóerőre képes. 3,8 s alatt gyorsul százra, a végsebessége viszont csak 250, de ez az elektronikán múlik. Csupán 1,2 méter magas, és egyáltalán nincs teteje. 70 darabot gyártanak belőle, így ünnepelve a márka 70. évfordulóját. Gondoltak rá, hogy pillanatok alatt elkapkodnák az összest, ezért korlátozták a rendelést, és csupán egyetlen helyen lehet megtenni: London Kensington körzetében. Exkluzív járgány, annyi biztos, amit az ára is tükröz, közel 93 millióba fáj egy Bullet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 03:15
    Permalink

    Ezek szerint visszatér a Bristol az élők sorába? Remek. Azt nézve, hogy hová jutott az angol autóipar, örömteli dolog, ha az egyik különc kis manufaktúrájuk újra “termelésbe” kezd. Van azért a gépnek egy Cobra-utánérzése:)

    Kedvencem a cég korábbi munkái közül a Crysler V8-asa által hajtott Blenheim:

    [url]https://www.google.hu/search?q=bristol+blenheim+car&client=opera&hs=JNU&biw=931&bih=610&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj1y7To1J_OAhXrNpoKHdLNBjUQ_AUICCgB[/url]

Vélemény, hozzászólás?