Stílusosan élhetnek tovább az eldobott Mustangok

Ennyire stílusos karórát még sosem gyártottak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szétvágni egy klasszikus Mustangot csak azért, hogy ékszer legyen belőle ördöginek tűnhet. Ha viszont csak így menthetünk meg belőle egy darabot, akkor csodás újjászületés.


Klasszikus, ritka vagy sem, eljön az a pillanat egy autónál, ahol már nem éri meg, vagy nem lehetséges a helyreállítás, egy karambol, vagy egyszerűen az elmúlás okán. A dán REC Watches óragyártó pedig ezt használja ki a Mustang sorozatú óráinál. Ezek a karórák ugyanis valódi autókból készülnek, amiért kaptak is néhány rossz véleményt, ám mindenkinek elmagyarázzák és hangsúlyozzák, hogy csak azokból az autókból készítenek karórát, amik már menthetetlenek és a roncstelep, a bezúzás a sorsuk. Nem rombolnak, hanem új életet, pontosabban az autók "lelkét" éltetik tovább a karórákban, csodálatos módon.
Hirdetés

A REC Watches óráihoz a klasszikus Mustangok karosszériaelemeit használják, persze csak a számlap elkészítéséhez. A lecsiszolt fémet nyersen használják fel, így nem készülhet két ugyanolyan óra. A számlapon két mutatót helyeztek el, egyik klasszikusan az időt mutatja, a kisebb pedig egy üzemanyagszintjelző, ami valójában az automata óraszerkezetben éppen tárolt energiát mutatja. Emellett még ott egy sorozatszám is, ami a donor autó eredeti alvázszáma, ugyanis szigorúan dokumentálják az órákat. Mindegyikhez jár egy szépen megmunkált doboz, valamint a donorautó lekövetett előélete, a korábbi tulajdonosoktól beszerzett régi fotókkal együtt. A klasszikus Mustangok mellett a korábbi drift világbajnok, Vaughn Gittin junior versenyautójának eldobott karosszériaelemeiből is készítenek karórát, itt persze nincs fém, hiszen az RTR drift Mustang karbon elemeket visel, így ezek a karórák a sportosabb vonalat követik a karbon számlappal.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?