Stinger felejtős, Amerikában továbbra is az Abarthot várják

Fiat 500 Stinger: aranyos, de érdektelen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Chrysler teljesítmény-növeléssel és kiegészítőkkel foglalkozó almárkája, a Mopar is kezelésbe vette a Fiat 500-ast, de az Abarth helyzetét egyelőre nem veszélyeztetik.

Az 1920-as évek második felében alapított Chrysler tuningrészleg, a Mopar (Motor Parts) idén ünnepli 75 éves születésnapját, és a Fiattal kötött házasság örömére - saját anyacégük termékei mellett - előállnak a Fiat 500-as amerikai tuningváltozatával.
Jövő héten, a Chicagói Autószalonon fogják bemutatni a Fiat 500 Stinger névre keresztelt autót, mely még megjelenésében is csak kevéssé emlékeztet az európai Abarth által kiállított sportmodellre. A tuningprogram két szintű, az első a megjelenést érinti, a második az autó által nyújtott élményre is hatással van. A tengerentúlon egzotikus hangzású Giallo fényezés a képeken látható, arany árnyalatú sárgát takarja, a tetőt és az autó oldalait kockás mintában végződő fekete csíkok díszítik. Fekete színű 17 colos Abarth Hyper felnikre húzott, alacsony profilú 205/40-es gumik, sötétített búrájú világítótestek és új kipufogóvégek teszik teljessé az 500 Stinger külső megjelenését.
Hirdetés
Az Alcantarával és bőrrel borított üléseken folytatódik a sárga-fekete tematika, a burkolat különálló részeit sárga cérnával illesztik egymáshoz. A Mopar karbonszál hatású matricával borította a műszerfalat, és fényes fekete golyóra cserélték a váltógombot. A menetteljesítményeket érintő változtatásokról nem tudunk ennyire részletesen beszámolni, de az 1,4 literes 100 lóerős motorhoz kapható hatékonyabb légszűrő, kipufogórendszer és nagyteljesítményű, belső hűtésű tárcsákkal ellátott fékrendszer is.
Noha ez nem nagyon érint minket, az alkatrészek ősztől lesznek elérhetők az 500-ashoz az Egyesült Államokban, ahol természetesen az igazi vadorzót, az 1,4-es turójával 135, 140, 160, 180 és 190 lóerős erőszintekkel is létező Abarthot várják.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?