Suzuki 1,7 millióért – új feltételek a mozgáskorlátozottaknak

Jobb feltételekkel juthatnak autóhoz a rászorulók

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új autót komoly kedvezménnyel vehetnek a mozgáskorlátozottak - derült ki a MEOSZ (Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége) tájékoztatóján.

Listaárának alig több mint feléért vásárolhatnak új Suzuki Swiftet a súlyosan mozgáskorlátozott emberek, ugyanis a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ), a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Széchenyi Kereskedelmi Bank egyeztetéseinek eredményeként az eddiginél kedvezőbb feltételekkel juthatnak hozzá az államilag támogatott új gépkocsikhoz. Bővült továbbá azoknak a köre is, akik igénybe vehetik a közlekedési kedvezményeket. A kormány március 31-ről május 15-re hosszabbította a járműszerzési támogatás igénylési határidejét - olvasható a MEOSZ weboldalán.
A tavaly bevezetett rendszerben a súlyosan mozgáskorlátozottak 900 ezer forint állami támogatást kaphatnak új, 600 ezer forintot használt személyautó vásárlásához. Az egyetlen, államilag támogatott gépkocsi a Suzuki Swift 1.2 GLX, amelyhez - immár automata váltóval is - a Széchenyi Kereskedelmi Bank különböző hitelkonstrukcióin keresztül lehet hozzájutni.

Azok, akik jelentős (1,2 millió forint) önerővel rendelkeznek, már 1,7 millió forintért hozzájuthatnak a listaáron 3,4 millió forintba kerülő kézi váltós Suzukihoz, de az automata váltós autót is elhozhatják már 2,1 millió forintért - mások legolcsóbban 4,19 millióért (igaz, magasabb felszereléssel) kaphatnak kuplung nélküli Swiftet. A korábbinál kedvezőbb áron és alacsonyabb törlesztőrészlet megfizetésével juthatnak hozzá az autókhoz azok is, akik csak a minimális, 125 ezer forintos kezdőrészletet tudják megfizetni: az ő esetükben 2,2 millióba kerül a kézi váltós, 2,6 millióba az automata váltós verzió. Jelenleg nyolc konstrukcióból választhatnak az érintettek, mindegyikben hároméves futamidejű kölcsön formájában kell megfizetni az autó árának hitelezett részét, és a havi törlesztő mellett 5000 forintos casco biztosítással is számolni kell. Bővült az értékesítési hálózat is, a meglévő hét mellett a jövőben négy újabb értékesítési ponton, Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Nyíregyházán és Szegeden is igénybe lehet venni a járműszerzési kedvezményeket.
Hirdetés
Azt a MEOSZ sem titkolja, hogy a mozgáskorlátozottak egy részének nem felel meg a 211-902 literes, magas peremű csomagtartójú hazai gyártású Suzuki, ugyanis csomagtartójában nem fér el a kerekesszék. Számukra egyelőre a használtautó-vásárlási támogatás jelenthet megoldást, amelyet szintén a Széchenyi Kereskedelmi Bankon keresztül lehet igénybe venni. Erre legfeljebb 600 ezer forint támogatást kaphatnak, komoly megkötést jelent, hogy a választott autó nem lehet idősebb 4 évesnél. A MEOSZ és a Széchenyi Kereskedelmi Bank szeretné elérni, hogy ne csak egy típushoz lehessen támogatást kapni, hanem olyan, másik típusú Suzuki is bekerüljön a rendszerbe, amelyikbe a kerekesszék is befér. Mi jelenleg az ára miatt esélytelen Grand Vitara kivételével nem ismerünk ilyen modellt, esélyes lenne a napokban bemutatkozott Maruti Ertiga, mivel azonban az nálunk egyelőre nem várható, érdemes lenne egyéb gyártónál is körülnézni, s nem csak másik modellel, egyéb márkával is bővíteni a támogatott autók körét.
A támogatottak köréről a cikkünk forrásául is szolgáló MEOSZ weboldalán, míg a támogatott járművek vásárlásával kapcsolatos részletekről a www.lehetosegauto.hu oldalon olvashatók részletek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 00:25
  Permalink

  Zed te ne is haragudj, de nem gondolkodtál, mielőtt írtál. Tényleg ne legyen rá szükséged, hogy “nyomi”-ként vegyél olcsó autót! Csak annyit az olcsóságról, hogy eddig, (vagy 20 évig) a támogatás összege MAXIMUM ADHATÓ 300 eFt volt mindenre, (új/használt/átalakítás) De ez úgy, hogy a kapott támogatás összege az autó vételárának a 60%-át nem haladhatta meg. Magyarul, ahhoz, hogy 300-al támogassanak minimum 500 eft os kocsit kellett venned. Szerinted mit kaptál mondjuk 5 éven belül 500 000-ért? Lehet, te most drágább autóval járkálsz…. Ja és semmi kedvezményes hitel, de a 3 év elidegenítési tilalmat a forgalmira felírták. Úgyhogy mindenki aki az “üzleti” lehetőséget látja ebben, az téved. De meg lehet próbálni egy lábbal v. protézisekkel, vagy egyéb “nyomi”-nak minősített problémával. Jobbára aki itt rászoruló, az nem magának kereste a minősítést! Ja és lehet, hogy dolgozik!!! De lehet, h nem bodzát, vagy “vását” gyűjt, nem “lomizik” és nem is a “segílybül, meg a családí pútlíkbul” éli a mindennapjait!!! Vagy azok megdolgoznak érte? Az nem csalás! Szóval ZED! Jó egészséget neked! És vegyünk autót ne “nyomi” ként. Ja én nem vagyok közvetlen érintett, de a családban, baráti körben van több is. Egyiknek egy cserbenhagyó járművezető elvitte a fél lábát, s lett “érintett” azonnal, a másik születési problémák miatt 30 évesen kapot muindkét csípőjébe protézist úgy, hogy addigi élete műtétekkel, fájdalommal volt tele. Ennek ellenére DOLGOZNAK! Én szívesebben látom a befizetett adőmat ilyen helyen, mint a “segílyfizetű” helyeken, vagy a képviselői vagyonnyilatkozatokon…

 • 2017.10.31. at 00:25
  Permalink

  Zed! Isten mentsen tőle, hogy Te vagy valamely hozzátartozód “nyomi” legyen!!! Átélni, de látni is rettenetes bármely hozzátartozónak! Remélem egészséges vagy, és a továbbiakra is JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK NEEKED!!!!

 • 2017.10.31. at 00:25
  Permalink

  egyszerű veszel rokkantan egy szuzit 1.7 ér és eladot kettő félért valakinek máris nyertél a maradékból meg veszel egy használtat és még kerestél is rajta

Vélemény, hozzászólás?