Suzuki Across: az első átemblémázott Toyota hozzánk is érkezik

A Suzuki első igazi hibridje a Toyota RAV4, zöld rendszámot is fog kapni

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tetőtől talpig Toyota a legújabb Suzuki és a márka első igazi hibrid modellje. Az Across zöld rendszámot is fog kapni, ugyanis érkezik Magyarországra is az újdonság.

Megérkezett a Suzuki első igazi hibrid modellje. Az Across nem saját fejlesztésű, ahogy az már az első fotókról is tökéletesen látszik, az új Toyota RAV4-et látjuk suzukis maszkban. A Toyota és a Suzuki közös fejlesztései nyomán született meg az Across, melyhez a Suzuki alapvetően semmi mást nem szolgáltatott az emblémán kívül. Korábbi hasonló együttműködésekkel ellentétben (Daewoo modellek is piacra kerültek Suzuki emblémával) a RAV4-re teljesen új lökhárítót terveztek, egészen más a fényszórók formája, hangyányit letisztultabb az orr.
Hirdetés
Dizájn tekintetében ez a legjelentősebb változás, hátul még ennyit sem találunk, ahogy az utastérbe sem, természetesen a Suzuki emblémákon túl. Az újdonság pedig egyenesen csúcsverzióban kerül a Suzuki kínálatába, ugyanis az Across a konnektoros RAV4-ből készült, mely hátsó villanymotorral kiegészítve virtuális összkerékhajtásra is képes. A 2,5 literes Atkinson ciklusú benzinmotorral, első villanymotorral és a hátsóval együtt a rendszer teljesítménye 306 lóerő. Az összkerékhajtás menedzsmentje képes 100:00 és 20:80 arány között állítani a hajtást az első és a hátsó tengely között, de fizikai kapcsolat, vagyis kardántengely nem köti össze őket.
Hirdetés
Hatékony hibrid hajtásának köszönhetően a rendszer károsanyag-kibocsátása 100 kilométerenként WLTP szerint 22 gramm/kilométer, vagyis igencsak tiszta üzemre képes.

Konnektoros tölthetősége miatt zöld rendszámra is jogosult lesz, 18,1 kWh-s akkumulátorában pedig 75 kilométeres tisztán elektromos hatótávra elég energiát képes tárolni.

Ezt külön programok segítségével tárolhatjuk el későbbre, vagy használhatjuk fel épp az egészet egyhuzamban, de külön töltésre is beindíttathatjuk a benzinmotort. Vezetési módok, vezetéstámogató rendszerek, kényelmi extrák is szerepelnek az Acrossban, mind a Toyota által fejlesztettek. Az új modell áráról egyelőre nincs információ, de lesz magyar ára is, mivel a modellt kimondottan az európai piacra szánta a gyártó, idén ősszel kezdik a forgalmazását.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2020.07.03. at 12:44
    Permalink

    Akkor van értelme, ha olcsóbb lesz mint a Toyota. De ha olcsóbban megkapjuk ugyanazt, akkor fog valaki csak azért RAV4-et venni, mert az van ráírva, hogy Toyota?
    Kíváncsi leszek az árra.

Vélemény, hozzászólás?