Suzuki Swift 420 lóerővel

Monster Tajima új szörnyszülöttje: Suzuki Super Swift

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Monster Tajima csapata alig 4 hónap alatt szörnyeteget hívott életre egy Suzukiból - remek videón látható a 420 lóerős Swift születése.

A japán Nobuhiro Tajimát (vagy Tadzsima Nobuhirót) autós körökben senkinek sem kell bemutatni, mindenesetre Monster, azaz szörny bácsi túl a 60-on sem pihen a babérjain. Benne volt ugye vastagon a Suzuki WRC-projektjében, számos Pikes Peak-rekord fűződik a nevéhez, egy kedves őrült, s nagyon tud vezetni.Nemrég meg azt vette a fejébe, hogy egy olyan showcart épít(tet), mint amilyennel Ken Block rója világsikerű mutatványos köreit. Monster Tajima gymkhana-kocsija "természetesen" Suzukiból született: ez is SSS, mint a gyári Suzuki Swift Sport, csak Suzuki Super Swiftnek hívják. Az alábbi kiváló videóban látható, mint készült a nevéhez méltó (ötajtós!) gép. Összkerékhajtás, az 1.6-osból felfúrt és feltöltött 1,9 literes turbómotor, az 1080 kilóhoz 420 LE 7850-es fordulaton, 450 Nm-es nyomaték 5000-nél, bestia.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?