Szabotálnak a Ford spanyol munkásai?

Rossz alkatrészekkel próbálkoznak a spanyol Ford-dolgozók

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A legkorszerűbb minőségellenőrzési rendszerekkel látta el valenciai üzemét a Ford, a dolgozók pedig szándékosan használnak rossz alkatrészt.

A Ford Vision System elnevezésű minőségellenőrzési rendszeréhez hasonlót még nem alkalmaztak az autóiparban, hiszen ez a rendszer valamennyi ott készülő jármű és motor minden alkatrészét lefényképezi, elemzi és ellenőrzi, hogy megfelel-e az előírásoknak. Az üzemben dolgozók pedig előszeretettel juttatnak szándékosan hibás alkatrészt a rendszerbe. A felbujtó a gyár minőségellenőre, aki kontrolláltan teszteli a Vision System működését, szabotázsról tehát szó sincs.
Hirdetés
A Ford Valenciában működő üzeme a márka legnagyobb európai gyára, évente 400 ezer jármű és 330 ezer motor készül itt. A Vision System minden alkatrészt ellenőriz, így kéthetente több mint egymilliárd fotót készít. Minden 40. másodpercben legördül egy kész jármű a gyártósorról, miközben a kamerás ellenőrzésen túl például mikrofonokkal a kész motorok zajából is következtetnek annak állapotára és egy kis virtuális autókázással a beépített vezetősegédeket is tesztelik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 00:11
    Permalink

    Nagyon durván csúsztat a cikk címe. Az, hogy direkt hibás alkatrészt szerel be az arra feljogosított személy hogy folyamatosan teszteljék a minőségellenőrző eszközöket nem egyenlő azzal, amit a cikk sejtetni enged. Mármint azzal, hogy a munkások többsége direkt rossz alkatrészt épít be az autóba.

  • 2017.10.28. at 00:11
    Permalink

    ha a tesco-ban meg lehet csinálni, hogy a senkinek sem kellő 500L-es hűtőládát megveszi a dolgozó kedvezményesen, ami “véletlenül” tele van pakolva “leselejtezett” árúval, akkor milyen lehetőségek vannak egy autógyárban 😉

Vélemény, hozzászólás?