Szakadékba lökött egy Subarut a pickupjával – Amerikában

Órákon keresztül volt lezárva az út annál a balesetnél, ahol mindkét autó lecsúszott a domboldalon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csúszós úton kapott oldalba egy Subarut annak a pickupnak a sofőrje, aki nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedett, mindketten lecsúsztak a domboldalon.

Elképesztő képsorokat rögzített egy autós fedélzeti kamerája Amerikában, Utah államban. A Big Cottonwood kanyon egyik szakaszán a szemből érkezők közül egy pickup hirtelen kicsúszik és épp nekivágódik a kamerás autó előtt haladó Subaru XV-nek. Az ütközés ereje nem nagy, a hely mégis veszélyes, mert nincs szalagkorlát és az út mellett egy több tíz méter még szakadék tátong viszonylag meredek fallal, amin mindkét autó lecsúszik. A KSL TV híradásáról szóló videójában látható a teljes belsőkamerás felvétel, ezen látszik, hogy a havas területen vélhetően erősen síkos aszfalton a pickup hirtelen csúszik ki egy autó mögül, melyet szorosan követett. A füstjelekből az is látszik, hogy a sofőrje gázt ad a megcsúszáskor és még utána is, ami már vélhetően a pániknak tudható be. Az autókban összesen heten utaztak, a Subaruból mindenki ki tudott szállni, a pickup viszont felborult, és egy nőt ki kellett vágni a roncsból. A mentőcsapatok hamar kiértek és mindenkit felhoztak, kórházba szállítottak, az utat pedig mindkét irányban lezárták. A két autó mentése négy órába telt, két autómentővel tudták csak felhozni a kocsikat egyesével. Az úton ragadtak közül ezt sokan nehezményezték, mivel az autók mentése már nem lett volna annyira sürgős, mégis 4 órát kellett vesztegelniük miatta a hidegben. Az egyik ott rekedt autó sofőrje, aki mellett barátnője és három gyermek is utazott elárulta, hogy a mentés ideje alatt az összes üzemanyag elfogyott az autójukból, mivel fűteniük kellett, és többen is jártak így. Ezért javasolt télen lehetőség szerint minden esetben 50% felett tartani az üzemanyagmennyiséget.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?