Szakít a sportautókkal a Mitsubishi?

A profit érdekében átpozicionálja magát a Mitsubishi

Valószínűleg sokan várják, hogy a Mitsubishi újra előrukkoljon egy sportautóval, ám erre egyre kisebb az esély.

Csak a SUV! A szabadidő-autók felé fordul a Mitsubishi

Szomorú, de úgy tűnik, hogy a Mitsubishi elvesztette az érdeklődését az olyan csodás gépek fejlesztése iránt, mint például az az EVO IV-es, amiről nemrég olvashattatok nálunk. A Car Throttle egyik újságírója a Genfi Autószalonon beszélgetett a Mitsubishi UK igazgatójával Rob Lindley-vel, aki felvázolta a márka jövőjét: „A Mitsubishi most már a szabadidő-autókra, crossoverekre fókuszál, illetve az alternatív üzemanyag-technológiákra.”

Hirdetés

Az Eclipse nevét már megörökölte egy SUV

Persze a döntés nem meglepő, bár az is tény, hogy a Honda és a Toyota például továbbra is tart a palettáján vérpezsdítő, sportos típusokat. Azonban a Mitsubishi jelenleg nincs abban a helyzetben, hogy megengedhesse magának a rétegmodellek gyártását. Lindley elmondása alapján egy olyan gyártó, amely évente 1,2 millió autót ad el, kénytelen követni a trendeket, márpedig ez manapság a SUV-gyártást jelenti. Viszont megtartják a legendás neveket, ahogy azt már láthattuk az Eclipse Cross esetében, de az sem elképzelhetetlen, hogy az Evolution név legközelebb egy villanyhajtású crossoveren tűnik fel.

Az EVO név is furcsa sorsra juthat

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2019.03.15. at 15:13
    Permalink

    Már régen szakítiott vele sajna.
    Az Evo mint homologációs alap gyakorlaitag a WRC bevezetésével értelmét vesztette, de emellett gyönyörű és izgalmas kocsikat gyártottak száriában is. A 3000GT egy izgalmas darab volt pláne akkoriban, de volt mellette még egy sor izgalmas modelljük, még az utolsó Eclipse is kifejezetten dögösre sikeredett, kár az FWD-ért (a koncepcióban még egy Evo motort kombináltak hibrishajtással, 2006-ban!!! ).

Vélemény, hozzászólás?