Szakszervezeti tüntetés a Párizsi Autószalonon

Munkaharc a Ford standján Párizsban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ford - Feel the Difference, azaz Ford - Érezd a különbséget. A reklámszlogennek megfelelően a Fordnál dolgozók tüntetésétől volt hangos szombaton a Párizsi Autószalon.

Mentsük meg az alkalmazottakat. Ezt követelték azok a tüntetők, akik szombaton szállták meg a Ford standját a Párizsi Autószalonon. Lehet, azért volt olyan népszerű a tiltakozás a munkavállalók között, mert a szakszervezet fizette a belépődíjat az autószalonra, az azonban biztos, hogy egy napot késtek. Csak az első közönségnapon, azaz szombaton hajtották végre az akciójukat a tiltakozók, amikor a világ autós sajtójának képviselői már mind hazautaztak. Az alig pár perces megmozdulás során alaposan helybenhagyták a kiállított Ford autókat, matricákat ragasztottak az ablakokra, konfettival borították el azokat, még a Ford Fiesta WRC se menekülhetett. Kérdéses azonban az akció sikere. A közönségnapok arról szólnak, hogy a látogatók megnézik az új autókat, majd ha megtetszik nekik a látvány, esetleg vesznek is egyet. A tiltakozás miatt azonban sokan nem tudták megnézni az autókat, helyette a "Mentsük meg az alkalmazottakat" felirattal szembesültek. De hogyan mentsenek meg valakit, akikről azt sem tudják, milyen autókat gyártanak?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?