Szárnyakat nyit a Kia Niro, avagy jön a koreai mini SUV

Nem kell csüggedni, a Kiának is lesz kisautó méretű szabadidő-autója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Slágertermék a kisautó alapú szabadidő-autó, a Kia egyelőre tanulmányként hoz ilyet a Frankfurti Autószalonra, de biztosan nem kell csüggedni, minden bizonnyal lesz ilyenjük a koreaiaknak is.

[kepallobal=348319]Kicsit holdjárós, jellegzetesen kiás, de azért kellően újszerű[/kepallobal] Slágertermék a kisautó alapú szabadidő-autó, gondoljunk csak a Chevy Traxra és az Opel Mokkára, a Peugeot 2008-ra, a Renault Capturre vagy akár a még régebbi Toyota Urban Cruiserre. Ide (is) jutott a világ, sokaknak számít a szabadidő-autós megjelenés, ugyanakkor nem mindenki engedhet meg magának nagy autót. Nem csak ára, hanem mondjuk parkolóhely-igénye miatt. Így hát van igény és kereslet a kisautó méretű szabadidő-autókra. Természetes, hogy nem akar kimaradni senki sem a szegmensből, s úgy tűnik a Kia szerint számukra sem lesz elegendő, hogy a frissített Soul - főként feláras csomagjai által - még egy kicsit szabadidő-autósabb lesz, hanem önálló mini SUV-t is hoznak majd. Persze nem most, egyelőre a Soul feladata lesz a vevők begyűjtése, megnyerésükben azonban a Frankfurti Autószalonon kiállításra kerülő Niro koncepciómodell is segíthet. A márka európai dizájnközpontjában (az autószalon területétől alig több mint 10 kilométernyire), Gregory Guillaume, európai dizájner vezető irányítása alatt tervezett modell állítólag nem csak egy formaterv, hanem a márka - a szeptember 10-i sajtónapon bemutatkozó - új hajtásláncát is hozza majd. Ezen túlmenően pedig valóban egyedi és látványos formaelemeket (például szárnyként nyíló ajtókat), valamint egyedi anyagokat (például rozsdamentes acélt) ígér, természetesen kompakt méretekkel. A nem kifejezetten kisautós megoldásokat is bevető, Európában és Európának rajzolt Niro - koncepcióautós szokás szerint - leginkább arra szolgál, hogy a Kia megtapasztalja, miként reagál a közönség az egyedi vonásokra. Amennyiben pozitívan, még az is lehet, hogy idővel lesz ilyen holdjárós kisautója a hosszú (7 év/150 000 km) garanciájáról híres márkának.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?