Száztízzel is száguldhat a Cadillac CTS-V, távirányítósként

Nem csak száguldozni, hanem driftelni is tud az apró Cadillac

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sportautókat megszégyenítő erő lakozik a Cadillac CTS izmos verziójában, de a mindössze néhány kilós távirányítós kivitel is komoly meglepetéseket okozhat.

Három generáció után a tavalyi évben búcsúzott a Cadillac CTS, átadva a stafétát a szintén hátsó- és összkerékhajtással elérhető CT-5-nek. Aki mégis új CTS-re vágyik, annak ugyan le kell mondania néhány méternyi karosszériáról, cserébe viszont garázsként akár egy cipősdobozt is használhat, mivel négyajtós Cadillac sportváltozata távirányítós kisautóként még mindig elérhető. A 6,2 literes kompresszoros V8-as által termelt 640 lóerőről és 854 Nm nyomatékról szintén le kell mondani, de méretéhez képest igen fürge a kicsinyített változat is.
Hirdetés
Az RC autókat gyártó amerikai Traxxas cég kínálatában több más modell mellett megtalálható a Cadillac CTS-V is, ami méretéhez képest meglehetősen fürge, ugyanis a végsebesség 112 km/h, így a hazai autópályákon is legális járműnek számítana, persze csak a sebesség tekintetében. Az összkerékhajtású távirányítós autó drift tudása is figyelemre méltó, de akár egyhelyben is képes pörögni, amit az ízelítő videóban meg is csodálhatunk. A kék és ezüst karosszériával elérhető kisautó szépen kivitelezett külseje apró részleteiben is hasonlít az eredetire, a sportmodellre jellemző hűtőrács, a nagy fékek és a motorháztetőre vágott extra nyílás is megtalálható a távirányítós modellen. A kicsinyített CTS-V - az Egyesült Államokban - 90 ezer forintnak megfelelő áron kelleti magát, a száz feletti végsebességre képes kivitelért 140 ezer forintnyi zöldhasút kell a kasszában hagyni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?