Szebb, mint az eredeti: shooting brake az AMG GT-ből

Virtuáltuning: Mercedes-AMG GT shooting brake változatban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Roadster és kupé szerepel csak a tervek között, de X-Tomi grafikáját elnézve a Mercedes helyében megfontolnám, hogy legyen divatkombi is.


A Mercedes-AMG GT-ért nem nehéz lelkesedni, hiszen egy alapból 462 lóerős dupalturbós V8-as motorral hajtott, klasszikus vonalú sportkocsi a legtöbb autórajongónak beindítja a fantáziáját. Kapott persze kritikát is, persze csakis a formája miatt. A talán túl feminin, mandulavágású első fényszórón fanyalogtak többen, de leszólták a kissé jellegtelen, az egykori Porsche 928-asra viszont túlzottan hasonlító farát is. Ez utóbbin faragott némileg X-Tomi, aki a sportkocsi összephotshopolt shooting brake verziójával állt elő.
Hirdetés


A Mercedes kihagyna egy ziccert, ha nem csinálná meg roadsterként az AMG GT-t, egy ilyen háromajtós sportkombi gyártására viszont még kevesebb az esély. Kár, mert a BMW Z3 kupé stílusában átfaragott tetőív elég jól áll neki. Shooting brake-nek nevezett autó van persze a Mercedes kínálatában, az eredeti, a '60-as években kitalált fazonra X-Tomi AMG GT-je sokkal inkább hajaz. Bejön ez a forma, vagy maradjunk az eredetinél? Jöhetnek a kommentek!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?