Szebbet ma nem hallasz a TVR V8-asánál

Sokat még nem hallottunk a legújabb TVR-ről, most viszont beleröfög az arcunkba

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lassan egy éve annak, hogy a TVR bemutatta legújabb autóját, a nagy visszatérés után egy klasszikus névvel. A Griffith-ről viszont eddig nem sokat hallottunk, most viszont videót is láthatunk róla.


Nagy visszatérést tervezett a TVR, és végül nem csak a márkát sikerült újjáéleszteni, hanem egy régi nevet is újra felhasználtak. Az új Griffith tavaly mutatkozott be, de egy legyártott autón túl eddig nem mutattak belőle túl sokat, most viszont egy partneri együttműködésnek köszönhetően meglett a Griffith hivatalos abroncsszállítója, az Avon Tyres, mely most egy videót is kiadott az új brit sportkocsiról. A kézzel gyártott, karbonszálas karosszériaelemekkel burkolt Griffith végre mozgásban is megfigyelhető, de ami az igazán lényeg, az a hangja.
Hirdetés

A Griffith megalkotásához a Fordtól vásároltak 5,0 literes V8-as motort, de ahelyett, hogy csak úgy beleszerelték volna, még a Cosworth-ra bízták. A brit specialista 500 lóerőt hozott ki a szívó V8-as motorból, mely az 1250 kilós önsúlyt tekintve 400 lóerő/tonna arányt ad, ami egészen elképesztő. Hangja pedig szintén letaglózó, az oldalt kivezetett kipufogókon keresztül ércesen, durván szól, kicsit olyan, mint egy második világháborús vadászgép. A Griffith vezethetőségéről eddig még senki nem szerezhetett tapasztalatot, de az 50:50 százalékos súlyelosztás és a kézi váltó rendkívül jó játékszert ígér, amibe ráadásul gyárilag négypontos biztonsági öv kerül.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?