Szedánt az 1-es BMW-ből? Már készül!

Kémfotón a a BMW 1-es szedánja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mercedes-Benz CLA? Bejött. Audi A3 szedán? Bejött. Hogy ezután lesz-e lépcsőshátú az 1-es BMW-ből? Nem kérdés.


A kompakt prémiumszedánok piaca nagyon pörög. Az Audi A3 szedánja is nagyon bejött a vevőknek, hiszen szinte az A4 színvonalát kínálja olcsóbban. Legnagyobb ellenfele a Mercedes-Benz CLA teljesen más karakter. Az évtizedes sztereotípiákat lerombolandó sokkal fiatalosabb, mint amit a márkától megszoktunk, sőt az Audira is ráver menőségben. Ebbe a csatába eddig nem szólt bele a BMW, de mivel az észak-amerikai piacon is nagyon kelendőek lettek ezek az autók, kapcsoltak ők is.
Hirdetés

Az aktuális BMW 1-es 2011-óta kapható, az még rendes BMW, hátsókerékhajtással és hosszában beépített motorokkal. Csakhogy a szedánnak, amit a képeken látunk nem lesz túl sok köze hozzá. Csak a nevük lesz közös, de ez a szedán állítólag a sokkal gazdaságosabban előállítható UKL platformra fog épülni. A négyajtós 1-es igazi rokona a 2-es Active Tourer és a legújabb Mini, azok is fronthajtásosak, motorjaikat is megosztják majd a legkisebb BMW szedánnal. Állítólag lesz M változata is, az Audi S3 és a Mercedes CLA 45 AMG ellen.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?