Szellemautók a Porsche modellek szélvédőin

A videójátékokban megszokott funkció jelenhet meg a Porschék szélvédőin

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A játékos kedvű olvasók biztosan ismerik a szellemautó fogalmát, vagy épp az ideális pályaívet jelölő funkciót a szimulátorokból. Nos, a Porsche sportautóinak szélvédőin hamarosan megjelenhet ilyen funkció.


A Porsche befektetett egy zürichi startup vállalkozásba,a WayRay-be. Persze most jöhet a kérdés, hogy miért is olyan fontos ez a hír? Nos, a vállalkozás a jövő technológiáját fejleszti, méghozzá a holografikus kiterjesztett valóság head-up displayt, valamint a virtuális tárgyak vezetői környezetbe történő integrációjával foglalkozik. A Porsche stratégiai főbefektetőként vásárolta be magát a WayRay-be és 69 millió eurót invesztált a fejlesztésbe.

Az új technológia feladata elsősorban természetesen a mindennapi közlekedés biztonságosabbá alakítása lesz. A szélvőre vetített ábrák segítenek felismerni a figyelmeztető jelzéseket, felhívhatják a figyelmet az esetleges veszélyekre, akár már jobbkezes kereszteződésben is sokat segíthet a sofőröknek.
Hirdetés

A vállalkozásban a Porsche mellett a Hyundai, a JVCKENWOOD, valamint számos befektetési alap, mint például az Alibaba csoport is fantáziát lát, így tőlük is érkezik pénz a fejlesztésekre. A Porsche persze sportautó gyártóként más területeken is fel tudja használni a szélvédőre vetített adatokat. Például a videójátékokban már megszokott szellemautóval segíthet a pályanapokon fejlődni a versenyzőknek, vagy ugyanígy az ideális pályavonalat, fékpontokat és kormányszögeket is feltüntetheti az autó ilyen módon, közvetlenül.
Nézzétek meg működés közben is a rendszert az alábbi videóban!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?