Személyautóval jutalmazza kamionsofőreit a Szemerey+Plus

Fizetett hirdetés

Fordokba, Suzukikba ülnek a kamionsofőrök - az Auto Fortnál láthattuk, miként is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A teherautó- és kamionsofőrök körében is egyre fontosabb kérdés a minőségi munkaerő megszerzése és megtartása. Ennek új, minden bizonnyal hatásos módszerét választotta a Szemerey+Plus.


Érdekes flottaátadásra invitált Védgát utcai központjába az Auto-Fort: Focusokat adtak át a Szemerey+Plus csapatának, ami hazánk egyre inkább meghatározó, több évtizedes szakmai múltra visszatekintő fuvarozási vállalkozása. Ezúttal nem a szolgáltatási kör bővítéséről van szó, hanem arról, hogy a cégvezetők úgy gondolták, mivel ők a piac legjobb sofőrjeit szeretnék megszerezni és hosszú távon megtartani, a lehető legjobb juttatási csomagot kívánják számukra adni.
Mint azt a 100 kamionnal rendelkező, azokhoz 150 sofőrt foglalkoztató, 100 százalékosan magyar tulajdonú Szemerey+Plus Fuvarozási és Logisztikai Zrt. alapítója és igazgatótanácsának elnöke, Szemerey Lóránd elmondta, a céges parkolóban szétnézve ugyanúgy koros autókat látott, ahogyan az a hazai utakon megszokott. "Ahhoz azonban, hogy munkatársaink kipihenten érkezzenek meg reggel, illetve kényelmesen térhessenek haza, mindenkinek jól jönne egy modern, biztonságos, a környezetet kevésbé szennyező autó, amilyenek egyébként a munkaeszközeik, azaz kamionjaink is. Minden munkatársunk számára felajánljuk, hogy a 3 hónapos próbaidő után lépjenek be a Szemerey+Plus Klubba, amely által személyautóhoz juthatnak. A dolgozók ráadásul autót és színt is választhatnak."
Hirdetés
A tenderre 10 modellt hívtak meg, végül 2 modell nyert, a Ford Focus ötajtós és kombi változatai, valamint a Suzuki Vitara. A dolgozók nem csak modellt, színt is választhattak, legtöbben a Focus kombi mellett tették le voksukat. Bár a program kiírásakor a Szemerey+Plus novemberig történő autóátadást ígért dolgozóinak, az első 5 Focust már e héten átadták az Auto-Fortnál, de további 26 példányt várhatóan még e hónapban átadnak; Szemerey Lóránd külön köszönetet mondott a gyors ügyintézésért az Auto-Fort csapatának. Összességében már most is 50 autót ad át a Szemerey+Plus, azaz munkatársainak harmada új autóhoz jut. Mint azt Szemerey Lóránd elmondta, sokan hezitáltak, hogy éljenek-e a lehetőséggel, magyar szokás szerint azt kérdezték, "hol a csapda", pedig csapda nincs, az autókat teljes karbantartással, évi 40 ezer kilométeres, azaz igencsak nagyvonalú futásmaximummal használhatják.
Mint azt Gabay István, az Auto-Fort flotta értékesítési vezetője elmondta, a Szemerey+Plus valóban igen nagyvonalú ajánlatot tett dolgozóinak, a Focusokat nem az alap, hanem a gazdagabb, sok egyéb mellett tempomatot és sebességhatárolót, első-hátsó parkolóradart, tolatókamerát, első ülésfűtéseket és 8 colos, AndroidAuto és Apple CarPlay funkciós, valamint gyári navigációt is adó érintőképernyőt tartalmazó Business felszereltséggel adták át. Az autókhoz a Fordtól megszokott 5 év/150 000 km garancia jár, s a Ford Opció 2 éves visszavásárlási ajánlata is társul hozzájuk. Ez azt jelenti, hogy a dolgozók 2 év múlva egy másik új autóba ülhetnek majd be.
A Ford és a Szemerey+Plus együttműködésének csak az első lépése a Focusok átadása. Mint azt Szabó László, a Ford Közép- és Kelet-Európai Értékesítő Kft flotta-értékesítési területi vezetője elárulta, a Szemerey+Plus csapata hamarosan a Ford plug-in hybrid és elektromos áruszállítóit is kipróbálja, s megnézi, miként tudnák azokat is alkalmazni, hiszen a cég eddig is kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a lehető legmodernebb, legszerényebb károsanyag kibocsátású járművekkel dolgozzon. Az Auto-Fort csapata természetesen mindent megtesz annak érdekében, hogy most átadott, illetve hamarosan átadásra kerülő Focusok is minél tovább szolgáljanak újszerű állapotban, igaz, a feltöltő nélküli (idén év végéig kapható), a turbósból származtatott 1.5 PFI motorok az elkövetkezendő években vélhetően csak alap karbantartásokat, azaz folyadék- és szűrőcseréket fognak igényelni.
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?