Szemtelenül, de tisztelegve búcsúzik a Merci vezértől a BMW

A márkák közötti csipkelődés rendszeres, most a Mercedes vezér távozását nem hagyták szó nélkül

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy korszak véget ért a Mercedesnél, az autóipar egyik legkarakteresebb figurája és a márkát komoly sikerek felé terelgető Dieter Zetsche búcsúzott az igazgatói posztról, a BMW nem hagyta szó nélkül.

Rengeteget köszönhet a Mercedes Dieter Zetsche-nek, a DR. Z-ként emlegetett igazgató sikerek felé terelte a márkát, amit persze a riválisok nem hagyhattak szó nélkül. A márkák közötti rivalizálás komolyságát mutatta mindig is, ha már odáig mentek el, hogy publikus csipkelődést sütöttek el egy-egy videóban, vagy óriásplakáton. Elég volt pár szó és értette mindenki, a Mercedes például a BMW 100. születésnapjára adott ki egy videót, melyben felköszöntik és megjegyzik, hogy unalmas volt az előtte lévő 30 év. Most a BMW szúrt vissza a vezér távozása alkalmából, a szemtelenség mellett persze a tisztelet is mélységesen benne van az üzenetben.
Hirdetés
Dieter Zetsche utolsó munkanapját töltötte május 22-én, ezt dolgozták fel a BMW-nél egy elég jól sikerült hasonmással és remek vágási technikákkal. A vezér bent elbúcsúzik, stílusosan leadja a belépőkártyáját, még utoljára szelfizik egyet, majd a céges S-osztállyal utoljára hazafuvarozzák. A videó vége az igazi csattanó, amikor Dr. Z a garázsból egy i8 Roadsterrel indul csapatni, a garázsban azért egy veterán Mercedes is helyet kapott. A "Végre szabadon" felirat után azért megköszönik az inspiráló versengést is, ezzel a BMW lényegében kalapot emelt a Mercedes volt vezére előtt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?