Szépen csökken a gázolaj ára, a benzin szerényebben követi

Ismét árcsökkenés következik a benzinkutakon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Erre a hétre már várható volt az üzemanyagárak csökkenése, és nem is kell csalódnunk. A gázolaj és a benzin ára is lefelé mozdul.

Nem várt árcsökkenéssel örvendeztetett meg minket a múlt hét, és ez a csökkenés ezen a héten sem áll meg. Igaz, a piaci folyamatok ezt már egyértelműen előrevetítették. Hiába gyengült a forint, a Brent típusú olaj ára erősen csökkent. Így szerdától újra lefelé mozdulnak az üzemanyagárak. A Holtankoljak.hu információi szerint a 95-ös benzin literenkénti átlagára bruttó 2 forinttal csökken, a gázolajé pedig bruttó 6 forinttal. Tehát a hét közepétől a 95-ös benzin literje átlagosan 370 forintba fog kerülni, a gázolaj átlagára pedig 367 Ft/literre csökken. Természetesen továbbra is igaz, hogy a töltőállomások árai között jelentős különbség mutatkozhat. Ha lehetséges, érdemes elkerülni az autópályák melletti kutakat, hiszen ott mindig drágábban mérik az üzemanyagot.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2020.09.07. at 11:38
    Permalink

    Egy euró / liter a benzin és a gázolaj ára Szlovéniában egy Mol kúton az olasz határ közelében. Olcsóbb volt odakint tankolni, mint idehaza 🙂

Vélemény, hozzászólás?